Sursa: Captură video

Percheziții ieri efectuate de lucrătorii structurilor Direcției Generale Anticorupție (DAMBJI, Direcția Investigații, Direcția Anchete și Serviciul Județean Anticorupție Buzău), în cadrul unui dosar în care sunt vizați agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, pentru comiterea unor fapte de corupție.

Cele șase percheziții domiciliare au fost efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, atât la locuințele suspecților, cât și la sedii sau puncte de lucru ale unei societăți comerciale.

Potrivit DGA, la sediul instituției au fost aduși patru agenți de poliție, care au calitatea de suspecți, pentru fapte comise începând cu anul 2018.

Sursa: DGA

În fapt, unul dintre agenții de poliție, în perioada 2018-2023, a desfășurat activități comerciale în cadrul unei societăți comerciale, specifice unui administrator, în sensul că a organizat, transportat și coordonat activitatea angajaților societății, a purtat negocieri în scopul recrutării de angajați, remunerării acestora și a stabilirii condițiilor de lucru, a primit de la beneficiari contravaloarea serviciilor prestate, solicitând totodată și credit bancar în numele societății, în scopul obținerii, pentru sine și pentru societate, a unor sume de bani și alte foloase necuvenite.

Un alt agent de poliție din cadrul Poliției orașului Voluntari, în perioada 2018-2023, a desfășurat activități comerciale în cadrul unei societăți comerciale, specifice unui administrator, în scopul obținerii pentru sine și pentru societate de bani și alte foloase necuvenite.

Cel de-al treilea suspect în cauză, în calitatea de organ al poliției rutiere, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a omis, cu bună știință, să insereze în procesul-verbal de constatare toate abaterile contravenționale săvârșite de către un conducător auto, acestuia din urmă nefiindu-i aplicate toate sancțiunile prevăzute de legislația rutieră.

Menționăm că cel de-al patrulea suspect, având de asemenea calitatea de organ al poliției rutiere, este cercetat în legătură cu faptele săvârșite de suspectul menționat anterior”, a detaliat DGA.

Articolul precedentSindicaliștii Sanitas anunță că premierul Ciolacu a promis creșteri de venit de la 1 august
Articolul următorAmbasadoarea Franței la București, decorată de Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României”