Foto: Facebook/Ciprian Ciucu
Foto: Facebook/Ciprian Ciucu

Într-un comunicat postat pe pagina de Facebook, edilul Sectorului 6 al Capitalei, Ciprian Ciucu, a precizat că a fost prezent în cadrul unei vizite de studii, organizată de către Urban Landscapes România.

Acțiunea a fost realizată în cadrul Parteneriatului Olandezo-Român pentru Orașe Verzi.

Edilul a adăugat că urbaniștii-peisagiști din cadrul ADPDU Sector 6 au asistat la diferite prezentări și au evaluat posibile soluții care ar putea fi aplicate în București. 

Edilul are în vedere aplicarea mai multor modele olandeze

La Floriade, expoziție internațională organizată la fiecare 10 ani, am discutat îndelung despre ce merge și ce nu ar merge în București și despre ce puteam face mai bine de acum înainte. De exemplu, o idee ar fi să acoperim cu plante agățătoare gardurile de beton din jurul școlilor, pentru a combate vandalizarea cu graffiti”, a explicat primarul.

Mai mult, Ciprian Ciucu a ținut să precizeze că această vizită a fost una dintre cele mai bune experiențe de învățare la care a participat vreodată. 

Important este sa aibă efecte în calitatea vieții dumneavoastră”, a conclus acesta.

Ciprian Ciucu: ”Olandezii sunt extrem de atenți cu biotopul orașelor lor și își proiectează intervențiile pentru a-i asigura un echilibru cât mai bun”

În cursul acestei săptămâni, primarul a dat exemplul olandezilor care aleg să planteze plante perene, inclusiv flori de câmp/floare de fân. Oamenii tund mai rar iarba care devine un mediu de propice pentru albine și alte insecte care susțin flora și arborii, care, la rândul lor oxigenează aerul.

Acestă este trendul în orașele occidentale”, a declarat edilul.

Articolul precedentRecensământul populației s-a blocat. Recenzorii se confruntă cu situații dificile
Articolul următorSecretarul general al NATO, după Summitul de la Madrid: „Europa și SUA vor sta unite”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time