Sursa foto: Facebook

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice a declarat, la finalul Summitului de la Madrid, că Vladimir Putin ar trebui să-și retragă forțele pentru a pune capăt acestui război ce durează de mai bine de patru luni, scrie Digi24.

De asemenea, Stoltenberg a adăugat că liderii NATO caută soluții pentru a scoate cerealele ucrainene pe care terestră sau maritimă, atât de necesare numeroaselor state din Africa și Asia.

„Am discutat soluții pentru a sprijini partenerii NATO din zonă. Am întâmpinat multe crize, prin unitate am reușit să găsim soluții. Europa și SUA vor sta unite, împreună. Mulțumesc premierului și Guvernului Sanchez pentru acest Summit”, a spus secretarul general al NATO.

Statele NATO vor investi mai mult în apărare

La summitul de la Madrid, liderii Alianței Nord-Atlantice au decis o creștere considerabilă a bugetului NATO până în 2030 pentru a investi în mai multe echipamente, sisteme de comandă și control.

„Dacă ar deveni un război la scară largă între Rusia și NATO, atunci am vedea marea distrugere. Avem responsabilitatea de a ne asigura că războiul nu se extinde dincolo de granițele Ucrainei. Nu suntem parte a conflictului. Dacă ar fi să atace (Rusia- n. red.), asta va declanșa un răspuns din partea alianței. De aceea prevenim atacul”, a mai spus Jens Stoltenberg.

Totodată, secretarul general al NATO a mai precizat că războiul declanșat de Rusia reprezintă cea mai mare criză de securitate de la al Doilea Război Mondial.

Stoltenberg a vorbit și despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, liderii fiind pregătiți pentru orice eventualitate. Șeful Alianței a precizat că marți, cele două țări nordice vor semna, oficial, marți protocolul de aderare.

Reamintim că reacția Chinei la documentul care prezintă Beijingul drept o amenințare la adresa intereselor sale a fost pe măsură, ministerul chinez de Externe afirmând că se „insistă pe defăimarea politicii externe chineze.”

Citește și articolul: Victorie pentru Ucraina: Rușii s-au retras de pe Insula Șerpilor

Articolul precedentPrimarul Sectorului 6: ”Plantele agățătoare de pe ziduri ar putea combate vandalizarea cu graffiti”
Articolul următorCFR Călători a anunțat că scumpește prețurile la bilete
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.