Sursa foto: Zdg.md

Armata ucraineană a anunțat, într-un mesaj publicat pe Telegram, că armata rusă a fost alungată de pe Insula Șerpilor, scrie Digi24.

În mesajul publicat, ucrainenii au declarat că „inamicul a evacuat în grabă ultimii ocupanți ai garnizoanei cu două bărci cu motor”, părăsind insula, ca urmare a operațiunii militare de succes cu unitățile de rachete și artilerie.

Kievul  nu a precizat ce tip de rachete au fost folosite în bombardarea insulei, Ucraina primind recent din partea Statelor Unite sisteme avansate de racehte HIMARS.

Kremlinul vine cu altă variantă și susține că armata rusă s-a retras de bunăvoie

Purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, generalul-locotenent Igor Konașenkov, a declarat că retragerea rușilor de pe insulă reprezintă un gest de bunăvoință, nicidecum lașitate.

„Federația Rusă demonstrează întregii comunități internaționale că nu dorește să împiedice eforturile ONU de organizare a unui coridor umanitar destinat exporturilor produselor agricole din Ucraina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării.

Reamintim că armata ucraineană a bombardat zile la rând Insula Șerpilor, un obiectiv esențial pentru ruși în vederea controlului asupra regiunii de nord-vest a Mării Negre și sudul Ucrainei.

Insula a reprezentat pentru Rusia o valoare militară importantă, în special după scufundarea crucișătorului Moscova, cel care asigura o protecție antiaeriană a flotei ruse din Marea Neagră.

De asemenea, încă din primele zile ale invaziei rusești asupra Ucrainei, insula a devenit cunoscută în toată lumea după ce militarii ucraineni au refuzat să se predea rușilor.

Citește și articolul: Războiul din Ucraina a devenit o mină de aur pentru traficanții de droguri

Articolul precedentTot mai multe companii din România își opresc activitatea, din cauza costurilor ridicate de producție 
Articolul următorNavrom Tulcea, colosul cu picioare de lut care șantajează statul român! Minciuna izolării Deltei Dunării!
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.