Primarul Cristian Popescu Piedone (captură video)

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone consideră că sectorul pe care l-a preluat în toamna anului trecut are nevoie de „multiple proiecte și imediate”, pentru a intra în rând cu celelalte sectoare ale Bucureștiului, precizând că proiectul său de suflet vine din „nepromisiunea pe care a făcut-o în fața cetățenilor”, în campania electorală, că nu va dezamăgi. Într-un interviu acordat NewsBucurești, edilul a reamintit de câteva dintre demersurile pe care le-a făcut deja, despre „ieșirile în teren”, considerate anormale de cetățenii „uitați” ai sectorului, dar și despre implicarea tinerilor în diverse proiecte.

„Proiectul meu de suflet vine din nepromisiunea pe care am spus-o în fața cetățenilor, în campania electorală, că nu am să dezamăgesc. Nu pot să spun exact care este, căci Sectorul 5 are nevoie de multiple proiecte și imediate pentru a putea intra în rând cu celelelate sectoare ale Bucureștiului. Am considerat Sectorul 5, atunci când am candidat, ca pe o comună aflat în mijlocul Bucureștiului. Nedezvoltată, care nu poate fi mândră de o Capitală europeană, sau zicând că stai cu frații mai mari de la alte sectoare sau inclusiv Primăria Generală”, a spus primarul Cristian Popescu Piedone.

Cristian Popescu Piedone are ca exemplu „de bune practici” Sectorul 4

Iar pentru a putea duce la îndeplinire ceea ce și-a propus, este nevoie ca peste 360 de străzi să fie luate spre gestionare de către administrația locală a Sectorului 5. Mai mult, primarul a explicat că acest lucru a fost implementat cu succes și în Sectorul 4, pe vremea când îl administra chiar el.

 Astfel, în acest sens, așa cum a anunțat încă de la începutul anului, Cristian Popescu Piedone a făcut deja demersuri să primească în administrare de la Primăria Generală peste 360 de străzi pentru a le reabilita.

„Cetățenii nu cunosc acest lucru, cetățenii știu că au votat un primar”, a spus edilul, adăugând că speră să gîsească înțelegere și în cadrul Consiliului General. „Cu primarul general am vorbit, chiar personal, sper că m-a înțeles, mi-a spus că va susține acest lucru. Am străzi în Sectorul 5, fără apă, fără canalizare, străzi de pâmânt, ulițe ca la început de secol. Ori, dacă eu astăzi spun că se poate face, așa cum am făcut în Sectorul 4, în Cartierul Progresul, Apărătorii Patriei, astăzi sunt 400 de străzi cu canalizare, asfalt, și aici există această posibilitate. Ori, dacă nu mi le dă, să le facă ei. Mă voi zbate ca aceste străzi să revină la Sectorul 5. Nu, voi țipa cât voi putea”, a spus primarul Popescu Piedone. Totodată, acesta a precizat că ambiția sa pentru Sectorul 5 este să demonstreze încă o dată că îl face „mai al naibii decât celelalte sectoare”, a mai adăugat Cristian Piedone.

Primăria lansează un program de internship “ZECE pentru Sectorul 5!”

Pentru următoarele două luni, Primăria Sectorului 5 a inițiat programul de internship „ZECE pentru Sectorul 5!”, un program care vine în sprijinul tinerilor dornici de a se dezvolta profesional.

La finalizarea celor două luni de activitate, acestia vor primi un certificat de internship, din partea Primăriei Sectorului 5 sau al instituțiile publice de interes local aflate în subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, care atestă perioada în care internul a desfăşurat activitate în baza contractului de internship, activităţile desfăşurate, precum şi calificativul obţinut în urma evaluării. Mai mult decât atât, această perioadă de activitate va fi remunerată, cu suma de aproximativ 2500 lei brut/lună.

„Proiectul este destinat pentru tinerii care vor să muncească pe durata verii, pe diverse categorii. Vor lua salariul minim pe economie și îi angajăm pe această perioadă. Sunt tineri care vor să își rotunjească nu numai venitul dar și experiența, cei care cu siguranță vor să își dezvolte nu numai intelectul dar să ne dezvolte și pe noi toți și să ne scoată din acest trecut, să ne ducă spre un viitor al noii generații.”, a concluzionat Cristian Popescu Piedone.

Piedone, vizită pe teren pentru verificarea lucrărilor demarate în mai

Articolul precedentAcorduri romantice de chitară: relația dintre Ludovic Orban și Iohannis este ”fără cusur” (Video)
Articolul următorA fost depus proiectul de lege: Jandarmeria ar putea opri și controla transporturile de lemn