Sursa: fsanp.ro

După greva declanșată în urmă cu mai bine de o săptămână de angajații din Educație, la rândul lor cei care fac parte din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC) anunță proteste.

Mișcările de protest ar urma să demareze chiar peste câteva zile, la sediile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00, după care sindicaliștii anunță că vor picheta sediile Guvernului, sediul din București al Comisiei Europene și al Camerei Deputaților.

Mai mult decât atât, SNPPC avertizează că, după primele forme de protest, „în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar la blocarea sistemului”. Avertismentul lansat de Biroul Executiv Central al SNPPC este unul singur: „Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!”.

SNPPC arată într-un comunicat de presă și care le sunt revendicările, respectiv aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 1 iulie, dar și scoaterea Legii 223/2015 din PNRR, cu explicația că „nu suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților”.

Având în vedere situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă, zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor ocupationale (militare), salarizare precară în Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017,

SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în MAI, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/ loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinarile medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă.

Astfel, în urma consultării celor 74 de organizații SNPPC din țară (poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC a luat decizia organizării de mișcări sindicale.

Rugăm toți polițiștii, personalul contractual, pensionarii din MAI dar și din familia ocupatională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională să participe în număr cât mai mare la aceste proteste. Este cazul să ne arătăm nemulțumirile. LUAȚI LEGĂTURA CU LIDERII TERITORIALI AI SNPPC ÎN VEDEREA ORGANIZĂRII DEPLASĂRILOR ȘI PROTESTELOR! https://www.snppc.ro/birouri-executive-teritoriale-b22

Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care solicitările noastre nu vor fi soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului”, transmite SNPPC.

Articolul precedentPolițiști de la Brigada Rutieră București, judecați în arest la domiciliu pentru mită
Articolul următorȘeful ANAF și-a dat demisia: „Regret că nu pot duce până la capăt procesul de modernizare al ANAF și proiectele începute”