Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat, luni, că pădurea este cel mai de preț tezaur pe care îl are România, iar biodiversitatatea este în pericol dacă nu vor fi protejate pădurile.

„Ministerul are obligaţia de a asigura echilibrul între funcţiile pădurii, biodiversitatea protejată, între natura protejată şi asigurarea materialului lemnos pentru industrie şi pentru populaţie”, a spus oficialul maghiar, potrivit Agerpres.  

Ministrul Mediului a mai adăugat că biodiversitatea capătă „o importanță din ce în ce mai mare” la nivel european, dar și la nivel mondial.

„În comparaţie cu celelalte păduri din Europa, putem spune că probabil cele mai sănătoase păduri se află în continuare în România”, a spus Barna.

Pădurile din România, în pericol. Defrișările masive și rolul Guvernului în stoparea acestui fenomen ce durează de trei decenii

De asemenea, ministrul Mediului a spus că pădurile din țara noastră sunt cele mai sănătoase datorită tipului de management care a susținut ani la rând regenerarea naturală.

„Pădurea a devenit rezilientă, s-a adaptat mult mai bine acestor schimbări climatice, care afectează, chiar distrug mii, zeci de mii de hectare de pădure în Europa”, a declarat Tanczos Barna.

Reamintim că România va primi din partea Comisiei Europene 100 de milioane de euro pentru refacerea pădurilor, iar noua strategie forestieră va fi gata la începutul lunii septembrie a acestui an.

„Biodiversitatea pădurilor, creşterea suprafeţelor protejate şi suprafeţelor de strictă protecţie este un element extrem, extrem de important în noua strategie forestieră, la care se lucrează acum în Ministerul Mediului şi care în luna septembrie va fi pusă pe masa Guvernului, aşa cum ne-am asumat în procesul de negociere al PNRR-ului”, a susținut acesta.

În încheierea mesajului său, Tanczos Barna a menționat faptul că strategia forestieră va fi construită cu ajutorul specialiștilor de la cele mai bune facultăți de sivicultură din țara noastră.

„(…) de asemenea, cu experţi străini invitaţi şi sper să fie un nou punct de plecare pentru următoarele decenii, cea mai mare provocare pentru pădurile noastre sunt schimbările climatice”, a concluzionat Tanczos Barna.

Citește și articolul: „Arma” lui Tanczos Barna în lupta împotriva schimbărilor climatice

Articolul precedentSondaj CURS: PNL crește în preferințele românilor. AUR, în cădere liberă
Articolul următorDaniel Fenechiu, senator PNL: ”Coaliția discută taxa pe solidaritate”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.