Sursa foto: Facebook/ PNL ( captură video)

Potrivit sondajului realizat de CURS, partidul condus de Nicolae Ciucă a înregistrat o creștere cu 3% față de luna martie, ajungând astfel la 23%. La polul opuse se află AUR și USR, care sunt în scădere.

Duminica viitoare, dacar ar avea loc alegeri, PSD ar câștiga fără nicio problemă cu 35%, iar pe a doua poziție s-ar afla PNL, cu 23%.

Minimul de voturi ar primi PMP (6%) și UDMR (5%)

Sondajul s-a realizat în perioada 19-26 mai pe 1067 respondenți cu vârste de peste 18 ani, marja de eorare la nivelul întregului eșantion fiind de +/-3%.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că potrivit rezultatelor a mai mulor sondaje de opinie, partidul condus de Ciucă ar obține la alegerile de peste 2 ani între 33 și 36%.

„Dacă facem ceea ce trebuie pentru România, vom fi uniţi, coerenţi şi vom acţiona strategic vom între 33 şi 36% din totalul voturilor românilor. Există această perspectivă extrem de clară”, a spus Rareş Bogdan, potrivit Digi24.

Reamintim că sondajul CURS și-a propus să afle și care sunt cele mai mari îngrijorări ale românilor în această perioadă, iar potrivit participanților la studiu, românii sunt „foarte îngrijorați” de creșterea prețului la alimente, la electricitate și gaze.

De asemenea, 87% dintre respondenți au precizat că sunt îngrijorați de războiul din Ucraina și posibilitatea ca acesta să se extindă în România. Totodată, întrebați care sunt problemele cu care se confruntă țara noastră, 38% au spus că inflația și prețurile ridicate, 26% războiul și siguranța națională, 22% nivelul de trai, pensiile și salariile și doar 4% corupția.

Citește și articolul: Sondaj: Majoritatea alegătorilor AUR sunt împotriva vaccinării

Articolul precedentInspector la Antifraudă, arestat pentru o mită de 15.000 euro
Articolul următorMinistrul Mediului laudă pădurile din țara noastră: „Sunt cele mai sănătoase din Europa”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.