Sursă foto: Facebook/Daniel Fenechiu
Sursă foto: Facebook/Daniel Fenechiu

Daniel Fenechiu, de la PNL, a confirmat că se discută introducerea taxei pe solidaritate.

Senatorul a explicat că liderul UDMR, Kelemen Hunor, ”a aruncat pe piaţă această propunere”.

Daniel Fenechiu a declarat, astăzi, 30 mai, la Profit News TV, că este sigur că în coaliţie se discută despre o impozitare specială, arată Știri pe Surse.

Taxa pe solidaritate va fi aplicată pe veniturile foarte mari

Deși nu a fost luată, momentan, o decizie oficială, Daniel Fenechiu a adăugat că a fost atent la declaraţiile făcute de premierul Nicolae Ciucă, declarații referitoare la această posibilă taxă.

Fără discuţie se discută, e de văzut ce urmăreşte”, a spus Fenechiu.

Întrebat despre ce se discută, el a precizat că în coaliţie se discută ”despre o impozitare specială, pe o durată temporară, numită taxă de solidaritate, pe veniturile foarte mari, dar nu s-a luat o decizie”.

Senatorul PNL a ținut să precizeze că, inițial, propunerea a venit de la PSD și a fost susținută și de UDMR. De asemenea, această măsură a fost aplicată, pe termen scurt, și în Ungaria

Este o propunere care a venit dinspre PSD ca urmare a opoziţiei noastre totale la impozitul progresiv. Nu ştiu dacă s-au făcut progrese în ceea ce priveşte parcursul. Știu că UDMR, la un moment dat a susţinut taxa. Kelemen Hunor a aruncat pe piaţă această propunere, a fost o măsură care s-a aplicat în Ungaria pe termen scurt. Din câte ştiu, PNL s-a opus. Eu personal vă spun că sunt împotriva ei”, a precizat Fenechiu.

Articolul precedentMinistrul Mediului laudă pădurile din țara noastră: „Sunt cele mai sănătoase din Europa”
Articolul următorFlorin Roman: „Nu avem niciun leu pentru irigaţii”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time