Sursă foto: Facebook/Daniel Fenechiu
Sursă foto: Facebook/Daniel Fenechiu

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor liberali, a declarat, luni, că România a cunoscut progresul datorită cotei unice de impozitare, ce a fost introdusă în 2004.

Acesta a amintit că în timpul cât a fost impozitul progresiv, evaziunea fiscală a fost în floare, iar majoritatea oamenilor încercau să găsească mai multe variante prin care să-și mascheze veniturile, să nu plătească taxe și impozite.

„Atunci a venit Guvernul liberal, a propus cota unică şi lucrurile s-au aşezat. Cota unică încurajează munca, este un sistem predictibil şi un sistem care aduce bani la buget”, a declarat Daniel Fenechiu, la RFI.

Această temă nu este o temă relativ nouă, ci o temă care ţine de modul în care PSD îşi atinge temele politice

De asemenea, Fenechiu a vorbit și despre partenerii de coaliție, PSD, care se adresează „în principal categoriei de pensionari şi unei categorii de persoane care câştigă venituri mici.”

Acesta a amintit că orice propunere de acest gen, cum ar fi impozitarea celor cu venituri mai mari, este un deziderat electoral prin care PSD își asigură voturi la urne.

„Da, PSD a adus această temă în discuţie, nu a existat nicio discuţie prealabilă agreată în coaliţie (…). Ne pune în dificultate. Cota unică este o instituţie introdusă, susţinută de PNL”, a mai spus liderul senatorilor PNL.

Cu toate acestea, Fenechiu a dat asigurări că PNL nu este dispus să renunțe la cota unică, afirmând că este „de sorginte liberală”, prin care este stimulată munca.

„(…) Stimulează (n.r. cota unică) acumularea, ci sunt şi argumente care ţin de specificul de astăzi, de criză, de problemele care există, unde a schimba cota unică cu un sistem progresiv nu face altceva decât să bulverseze grav economia şi sistemul social din România”, a mai afirmat Daniel Fenechiu.

Reamintim că astăzi, de la ora 18.00, liderii coaliției de guvernare vor avea o întâlnire la Palatul Victoria, unde se vor discuta despre modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv. De asemenea, liderii politici vor discuta și despre stadiul implementării PNRR.

Social-democrații au anunțat că își doresc introducerea unui impozit progresiv, iar în schimb PNL susține păstrarea cotei unice în România.

Citește și articolul: Ludovic Orban susține cota unică de impozitare

Articolul precedentMedic, despre o posibilă pandemie cu variola maimuței: ”Deocamdată vorbim de prudență”
Articolul următorCîțu: ”PNL a adus mai mulți bani la buget”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.