Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Aproximativ 3.000 de angajaţi din 60 de întreprinderi din Regatul Unit vor participa, începând din iunie, la un test privind săptămâna de muncă de patru zile. „Prima mea idee era să fac voluntariat, dar apoi m-am gândit că aş putea face altceva, să învăţ o nouă competenţă”, de exemplu fizică particulelor,  a declarat Louis Bloomsfield, producător de bere, care vrea să petreacă mai mult timp împreună cu familia sa. „Sunt atâtea lucruri pe care le putem face într-o zi în plus”, a declarat acesta. Berăria din nordul Londrei la care lucrează, Pressure Drop, va participa, începând din iunie, la testul unei săptămâni de muncă de patru zile. Testul, cel mai mare din lume, are scopul de a ajuta firmele să-şi reducă programul de lucru, fără să scadă salariile sau să-şi încetinească activitatea. 

Teste asemănătoare au avut loc în Spania, Islanda, Statele Unite şi Canada şi vor începe, în luna august, în Australia şi Noua Zeelandă.

 Un director de program, Alex Soojung-Kim Pang, de la 4 Day Week Global, asociaţia care organizează aceste teste, a declarat că testul britanic, care se va desfășura pe o perioadă de şase luni, are avantajul de a oferi mai mult timp întreprinderilor în vederea experimentării şi adunării datelor. Adaptarea va fi mai uşoară în cadrul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), care pot implementa schimbări mari mai rapid, a subliniat acesta. Programul vizează o îmbunătăţire a stării de bine a angajaţilor săi şi o reducere a amprentei de carbon a întreprinderii. Societatea Regală de Biologie, care participă la test, vrea să le ofere angajaţilor „mai multă autonomie”. Nivelul şomajului  diin Regatul Unit,, 3,7%, este cel mai mic din ultimii aproape 50 de ani, oferta de locuri de muncă atingând un record de 1,3 milioane.

Ministrul Marius Budăi va propune eliminarea procentului din PNRR pentru pensii 

Articolul precedentBorna de pe Piatra Secuiului a fost din nou pictată în tricolorul românesc
Articolul următorPlatformă online pentru depunerea documentelor, dedicată persoanelor cu dizabilități din România