Începând de marți, pe 31 mai 2022, va demara etapa de recenzare pe teren, care se va finaliza pe data de 17 iulie. Recenzorii se vor deplasa la adresele de reşedinţă obişnuită a populaţiei care nu s-a autorecenzat online în perioada 14 martie – 27 mai 2022. Institutul Naţional de Statistică, împreună cu primăriile şi autorităţile locale au pregătit un număr de 20.000 de recenzori de teren pentru această acţiune.

.„Se vor colecta date de la toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care la momentul de referinţă al recensământului aveau reşedinţa obişnuită în România (la 1 decembrie 2021, locuiau pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puţin 12 luni). Momentul de referinţă al recensământului este ora ’00:00′ din ziua de 1 Decembrie 2021, iar datele colectate trebuie să reprezinte situaţia la acel moment”, precizează INS.

Aproape 47% din populaţia ţintă estimată s-a autorecenzat, potrivit INS. 

Până la finalul zilei de 27 mai, ultima zi de autorecenzare, s-au înregistrat în total 11 milioane de chestionare. 8,9 milioane de chestionare sunt valide la nivel de persoană, 53,9%  fiind în mediul urban şi 46,1% în mediul rural. Acest lucru reprezintă 46,8% din populaţia rezidentă, ţinta estimată a României la 1 decembrie 2021.

„Diferenţa de 2 milioane este reprezentată de numărul de chestionare ale locuinţelor neocupate, precum şi de chestionare multiple (persoane şi locuinţe recenzate de mai multe ori) şi de cele incomplete. Pentru cele din ultima categorie (incomplete) nu se eliberează dovadă de autorecenzare”, se menţionează în comunicat.

Ponta, despre Sectorul 2: ”Toate străzile și intersecțiile sunt blocate cu mașini parcate ilegal”

Articolul precedentSibienii vor fi nevoiți să platească pentru repararea unui drum aflat în garanție. CJ Sibiu invocă ploile pentru problemele apărute
Articolul următor9 lei africani au fost salvați din Ucraina și transportați în Târgu Mureș