Foto: Hotnews.ro

Dacian Cioloș, copreședintele USR PLUS i-a lansat o propunere lui Dan Barna, ca niciunul dintre ei să nu candideze la șefia partidului, relatează AlephNews, citând surse politice. Motivul acestei propuneri este de anu se crea falie în partid, așa cum există riscul în cazul Partidului Național Liberal.

Concret, fiecare dintre cei doi ar urma să susțină alte figuri din formațiune, care să poată obține voturi din ambele tabele, atât de la USR, cât și de la PLUS.

„Dacă Cioloș sau Barna câștiga președinția USR PLUS, vor fi alimentate inevitabil diviziunile existente între cele două partide și va exista ideea că una din tabere a acaparat partidul, cu toate consecințele previzibile: tensionarea relațiilor in partid, posibile disensiuni după alegeri și afectarea eficienței la guvernare. Alt motiv pentru ca cei doi să nu candideze ar fi că e nevoie de un semnal de maturitate și responsabilitate politică, având în vedere tensiunea care se vede la PNL tot intern din același motiv”, spun sursele citate.

Dacian Cioloș și candidatura la prezidențiale

Astfel, dacă cei doi vor ajunge la o „înțelegere” în această privință și vor face un pas în lateral, nu în spate, dând oportunitate unor alți candidați să se afirme, poate fi interpretat nu doar ca un mesaj de unitate, dar și că viitorul partidului este mai important decât orgoliile individuale, atât politice, cât și personale.

Dan Barna și-a anunțat, la începutul lunii mai, candidatura la șefia formațiunii  a cărei fuziune a fost oficializată în aprilie.  Rămâne de văzut cum va răspunde Barna la propunerea lui Cioloș, care în februarie, într-un interviu pentru G4Media, lăsase de înțeles că viza această funcție.

De asemenea, despre o posibilă candidatură la cea mai înaltă funcție din stat, Cioloș precizase la acel moment că mai trebuie „arse” câteva etape, iar pentru o bună percepție din partea publicului este nevoie ca marile reforme ale coaliției să aibă rezultate.  

Barna candidează la șefia USR PLUS

Articolul precedentOrban întoarce obrazul atacurilor din partid
Articolul următorMilitar de la ISU Dobrogea Constanța, acuzații de agresiune sexuală