Ludovic Orban, președintele PNL și candidat pentru un nou mandat

Ludovic Orban și Florin Cîțu sunt de astăzi, pe lângă președintele Camerei Deputaților, respectiv premierul României, adversarii în cursa pentru șefia Partidului Național Liberal, competiție ce se va încheia în 25 septembrie.

După ce Cîțu, înconjurat de mulți dintre liderii liberali, a precizat în fața sediului PNL că este nevoie de „suflu nou”, de pe scena Consiliului Național, Orban a ținut să îi răspundă oponentului său, menționând că de fiecare dată când a luat o palmă, a întors obrazul.

„Au fost care au avut alte păreri și care de multe ori au luat decizii sau au influențat comunicarea publică cu efecte negative asupra PNL. La fiecare palmă peste obraz pe care am primit-o am întors și celălalt obraz. Oameni care nu au fost cu mine, pe care i-am susținut în funcții publice sau în funcții de conducere în continuare. Pentru că nu am ținut cont de un factor subiectiv, dacă cineva e sau nu e cu mine. Am făcut lucrul ăsta din nou. Vreau să vă explic de ce. Pentru că noi toți suntem PNL”, a spus Ludovic Orban.

PNRR-ul este al românilor, nu doar al susținătorilor PNL

Totodată, Ludovic Orban consideră că această competiție va fi una interesantă, de proiecte, care vor face bine partidului, mai mult, este de părere că membrii PNL vor avea de unde alege. De asemenea, a precizat că apelul lui Cîțu către aleșii locali este unul firesc, iar pentru dezvoltarea comunităților locale este nevoie de sprijin de la nivel central, în special pentru a obține fonduri europene pentru proiectele de dezvoltare locală.

Acesta a ținut să precizeze că premierul nu poate să își facă campanie pe banii din PNRR, „alocările de fonduri fiind făcute în baza unor regulamente foarte stricte”, eliminând astfel orice suspiciune.   

O vară fierbinte

Alegerile din PNL vor avea loc la Congresul Național din 25 septembrie.  Între 1 iunie și 15 iulie vor avea loc adunările generale ale organizațiilor locale, în perioada 1 iulie – 10 august vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres. De altfel, comisia care se va ocupa de organizarea Congresului PNL va fi condusă de Theodor Stolojan, iar din echipă fac parte atât susținătorii lui Ludovic Orban cât și cei ai premierului Cîțu.

Florin Cîțu, oficial în cursa pentru șefia PNL

Articolul precedentFlorin Cîțu, oficial în cursa pentru șefia PNL
Articolul următorUSR PLUS, când doi se „ceartă” altcineva câștigă