Captură video

Premierul Florin Cîțu, vicepreședintele PNL, și-a anunțat candidatura pentru funcția de președinte al partidului chiar înainte de Consiliul Național, în cadrul căruia se va aproba calendarul alegerilor interne, dar și detaliile pentru Congresului din 25 septembrie.

„Colegi liberali, dragi români. Mulțumesc că sunteți astăzi alături de mine, când fac acest anunț important, pentru partid, pentru România și pentru mine.

Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc și liderilor politici puternici din PNL  care au crezut în mine, din primul moment în care m-am înscris în partid  și care, și astăzi, mă susțin și fac parte din echipa mea. În octombrie 2016 m-am hotărât să intru în politică. Liberal convins, singura variantă pentru mine a fost PNL. Sunt liberal convins, un om  care am trăit toată viața după principiile liberale. Le-am aplicat, le-am respectat, oriunde am muncit în lumea asta”, a declarat Cîțu, la sediul PNL, unde era înconjurat de o parte din echipa cu care a pornit în acest drum. Acesta a fost „flancat” în dreapta de primarii Clujului și Constanței, Emil Boc și Vergil Chțac, iar în stânga de vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Cîțu, la conducerea PNL, vrea să câștige toate alegerile din 2024

Contracandidat al lui Orban, Florin Cîțu consideră că „PNL are nevoie de un suflu nou”, de o conducere care să vină cu elemente de noutate, dar care să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale. „Nu cred că acum este nevoie să vorbesc despre mine, despre ce voi face. Bilanțul mandatului meu de ministru de Finanțe, și acum, al celui de premier, demonstrează mai mult decât aș putea să vă spun eu. Mesajul meu pentru voi este clar și simplu. Mă voi asigura că PNL va fi cel puțin 8 ani la guvernare. Vom transforma România într-o țară liberală, de care să se bucure toți românii”, a mai declarat Cîțu.

Totodată, acesta le-a cerut colegilor liberali să se alăture echipei sale, câștigătoare, pentru a putea transforma țara într-o „Românie liberală”, în care „proprietatea privată este sfântă”, iar „antreprenorul este un erou”. Mai mult, acesta este convins că va câștiga alegerile din septembrie, dar mai ales, că împreună cu echipa sa, PNL va câștiga „toate cele patru rânduri de alegeri din 2024, împreună facem România liberală”, și-a încheiat anunțul candidaturii la șefia PNL.

De partea cealaltă, Orban a dat asigurări că anunțul lui Cîțu nu va afecta nici activitatea partidului, dar a Coaliției de guvernare.

Orban îl vrea pe premierul Cîțu în echipa sa

Articolul precedentMarea Britanie, pe lista țărilor din „zona roșie”
Articolul următorOrban întoarce obrazul atacurilor din partid