Se întâmplă la Cluj: doi bărbați au abuzat minori timp de doi ani într-un cunoscut mall din oraș

Timp de doi ani, cei doi bărbați au ademenit copii cu dulciuri și bani, în locuri retrase ale mall-ului. Victimele erau dintre acei copii lăsați nesupravegheați, în mare parte

Foto: Pixabay.com

Timp de doi ani, doi bărbați de 35 și 49 ani au transformat complexul comercial Iulius Mall Cluj într-un adevărat „hotel al ororilor”, fără ca nimeni să bănuiască vreo secundă ce se întâmpla în spațiile ferite de ochii lumii din respectivul mall clujean.

Cei doi bărbați angajați la Iulius Mall Cluj ca să strângă cărucioarele ademeneau copii, păcălindu-i cu dulciuri sau bani

Potrivit Libertatea, cei doi obișnuiau să-și fileze victimele minore în interiorul mall-ului, alegându-i în mod expres pe acei copii lăsați nesupravegheați. Cei doi îi păcăleau pe micuți cu dulciuri și bani, ca mai apoi să-i ducă în spații retrase din interiorul clădirii, spre exemplu pe scări interioare ori în zona unde era depozitată marfa, pentru a-i molesta. În prealabil, bărbații acuzați de pedofilie le arătau celor mici filme porno, pentru ca ulterior să le ceară minorilor să repete ce au văzut în respectivele clipuri pentru adulți.

Germania: un tată își „închiria” fata de 12 ani șoferilor de tir pentru 5 euro și un pachet de țigări

Ancheta împotriva celor doi a început în momentul în care un băiat de 11 ani a dispărut de la locuința bunicii sale

În urma dispariției unui băiat de 11 ani de la casa bunicii sale, autoritățile s-au sesizat și au descoperit că băiatul fusese ademenit de unul dintre prădători și transformat în partener de viață al acestuia. Individul se angajase să îl ajute cu bani, bunuri, însă și la școală, ducându-l în locuința sa, dar și la petreceri și în excursii prin țară.

În urma expertizei, medicii au constatat că băiețelul de 11 ani fusese agresat sexual de foarte multe ori. „Deși persoanele vătămate minore și-au exprimat acordul pentru a întreține actele sexuale, acesta nu poate echivala cu existența unui consimțământ, deoarece un consimțământ presupune ca cineva să aibă reprezentarea clară a ceea ce face, a consecințelor în plan emoțional și fizic pentru a putea decide asupra unei anumite conduite de urmat”, au relatat reprezentanții Judecătoriei Cluj-Napoca în motivarea hotărârii de condamnare, potrivit sursei citate anterior.

Potrivit informațiilor, cei doi ar fi susținut că anumiți copii și-ar fi dat acordul. Cu toate astea, având în vedere că vorbim despre minori, presupul acord devine nul.

Cei doi bărbați de 35 și 49 de ani au fost condamnați, la 7 ani, respectiv, 11 ani de închisoare, pentru că timp de doi ani au molestat copii cu vârste cuprinse între 9 și 12 ani. Condamnările au fost contestate, iar procesul va fi reluat în data de 5 mai.

Articolul precedentIncidența infectărilor a scăzut sub 3 cazuri la mie, în Capitală
Articolul următorSituație critică în India: Mumbai închide centrele de vaccinare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.