Situație critică în India: Mumbai închide centrele de vaccinare

Centrele de vaccinare din Mumbai au fost închise timp de trei zile, din cauza lipsei de vaccinuri anti-Covid. Spitalele sunt pline iar medicii nu mai fac față, declarând că se simt depășiți total de situație

Foto: Pixabay.com

După o pandemie care a pus, efectiv, în genunchi India, țara a avut parte și de un cutremur de 6 grade, acum două zile. Ca și cum toate astea nu ar fi fost suficiente, autoritățile din Mumbai au închis, timp de trei zile, începâd de astăzi, absolut toate centrele de vaccinare, informează Digi24.

India se confruntă cu o criză de acuta de vaccinuri anti-Covid

Incidența infectărilor a scăzut sub 3 cazuri la mie, în Capitală

Centrele de vaccinare din Mumbai vor fi închise timp de trei zile, începând de astăzi, întrucât aici stocul de vaccinuri anti-Covid s-a terminat deja de ceva vreme.

Mai mult, situația pandemică se agravează pe zi ce trece în India, infectările cu Covid-19 fiind din ce în ce mai multe. Cele mai multe cazuri de infectare se manifesta agresiv, în India existând, de asemenea, inclusiv o lipsă acută de oxigen, nici măcar piața neagră nemaifiind capabilă să suplinească necesarul.

India a bifat un total peste 18,7 milioane de cazuri de COVID și aproape 210.000 aparținând noii tulpini, mult mai letală ca celelalte variante ale virusului.

Spitalele sunt pline iar medicii nu mai fac față, declarând că se simt depășiți total de situație.

Cu toate că India este unul dintre cei mai mari producători de vaccin anti-Covid, țara se află acum în situația critică de a nu mai avea ce administra populației. Aici se administrează produsul propriu, Covaxin, însă și AstraZeneca.

Până în momentul de față, doar 9% din populația Indiei a fost vaccinată, dintr-un total de 1,336 miliarde de locuitori.

Articolul precedentSe întâmplă la Cluj: doi bărbați au abuzat minori timp de doi ani într-un cunoscut mall din oraș
Articolul următorLegătura Bulgariei cu România: tone de deșeuri suspecte au fost oprite de polițiștii de frontieră
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.