Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Un transport de peste 22 de tone de deşeuri metalice a fost oprit de poliţişti.

Poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, împreună cu angajaţi ai Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control făcut într-un camion, o cantitate colosală de deșeuri.

Este vorba despre 22.700 de kilograme de deşeuri, majoritatea metalice, precizează Adevărul.

Aceștia au observat multiple nereguli în documentele de însoţire a mărfii în legătură cu locul unde aceasta ar fi trebuit să fie descărcată.

Transport suspect și acte la fel de suspecte

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în cursul zilei de marți, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, oamenii legii au controlat, pe sensul de intrare în ţară, un ansamblu rutier condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 59 de ani.

Ansamblul rutier în cauză era încărcat cu deşeuri tip şpan metalic în amestec cu pilititură metalică. De asemenea, punctul de destinație ar fi fost sediul unei societăţi comerciale de pe raza judeţului Sălaj.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, lucrătorii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu”, arată Poliţia de Frontieră, într-un comunicat de presă transmis în cursul zilei de miercuri.

Documente la limita legalului pentru mai mult de 22 de tone de deșeuri

În urma verificărilor, s-a constatat că este vorba despre 22.700 de kilograme deşeuri metalice, iar documentele de notificare pentru circulaţia transfrontalieră prezentau neconcordanţe privind punctul de destinaţie.

Conform sursei citate, echipa comună de control a constatat că, deşi codul de identificare alocat deşeurilor în cauză indica deşeuri de metale şi aliaje în formă nedispersabilă, în fapt, încărcătura conţinea materiale dispersabile – pilitură/praf.

Astfel, autorităţile de control au interzis accesul pe teritoriul României pentru autovehicului în cauză.

Articolul precedentSituație critică în India: Mumbai închide centrele de vaccinare
Articolul următorAvocatul lui Navalnîi, arestat astăzi într-un hotel din capitala rusă
Jurnalist full-time / Pesimist part-time