Avocatul lui Navalnîi, arestat astăzi într-un hotel din capitala rusă

Potrivit surselor, FSB ar fi efectuat inclusiv o percheziţie în camera de hotel unde era cazat avocatul lui Alexei Navalnîi

Sursă foto: Digi24.ro

Cunoscutul avocat rus Ivan Pavlov, cel care l-a susținut inclusiv pe dizidentul rus, Alexei Navalnîi, a fost arestat, în cursul zilei de astăzi, într-un hotel din capitala Rusiei, de către Serviciul Federal de securitate (FSB). Anunțul a fost făcut de colegii săi din ONG-ul Komanda 29 (Echipa 29), cei care reprezintă, de altfel, inclusiv organizaţiile opozantului Alexei Navalnîi, acuzate de autoritățile ruse că ar întreprinde activități „extremiste”, neagreate de oamenii lui Vladimir Putin.

Potrivit surselor, FSB ar fi efectuat inclusiv o percheziţie în camera de hotel unde era cazat avocatul lui Alexei Navalnîi

Cu toate că nu există, în momentul de față, nicio confirmare oficială a arestării avocatului lui Alexei Navalnîi, Ivan Pavlov, colegii acestuia au povestit că ar fi vorba, în realitate, despre o dezvăluire de date dintr-o anchetă preliminară. Mai mult, Pavlov a apărut ca avocat al apărării în câteva procese care au atras atenţia pe plan internaţional, în strânsă legătură cu arestarea dizidentului rus. În mod ironic, acesta ar fi urmat să-l reprezinte, tot astăzi, într-o audiere, pe fostul jurnalist Ivan Safronov, aflat în închisoare în urma acuzațiilor de trădare.

Avocații din Rusia au acuzat, în repetate rânduri, că ar fi supuși amenințărilor și abuzurilor, mai ales în cazul în care respectivele procese au legătură cu eventuale dezvăluiri care ar pune administrația rusă într-o „lumină proastă”.

Situație critică în India: Mumbai închide centrele de vaccinare

Oficialii europeni „nu văd cu ochi buni” această practică a administrației conduse de Vladimir Putin și au criticat în repetate rânduri metoda „pumnului în gură”.

Justiţia rusă a decis la începutul săptămânii înlăturarea oricărei activități întreprinse de Fondul de Luptă Împotriva Corupţiei (FBK), însă și a birourilor lui Alexei Navalnîi de pe tot întinsul Federației Ruse, trecându-le, astfel, în afara legii. Organizația s-a complăcut în situție, nu neaparat de voie, ci de nevoie, declarând că nu-și dorește să-și pună colaboratorii în pericol.

Articolul precedentLegătura Bulgariei cu România: tone de deșeuri suspecte au fost oprite de polițiștii de frontieră
Articolul următorVarujan Vosganian vrea campanie ÎMPOTRIVA vaccinării
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.