Gabriela Firea și „vaccinarea în stradă”, girată politic

Fostul primar al Capitalei, ironic la adresa președintelui Iohannis

Gabriela Firea, fostul primar al Bucureștiului, este ironică la adresa președintelui Iohannis, care a lăudat vaccinarea în centrele drive-thru, ce se pare că este un succes, având în vedere numărul mare de doritori de imunizare, direct din mașină, fără programare.

„Testarea extinsă pe Arena Națională pregătită de mine în condiții sigure era «periculoasă» pentru Orban! Și nimeni nu-l contrazicea! Vaccinarea în stradă e bună! E cool! E și girată politic!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Președintele Iohannis a transmis, joi, după vizita de luru din Piața Constituției, unde se află primul centru drive-thru din Capitală, că s-a ajuns într-o nouă fază a campaniei de vaccinare. „Nu va mai fi nevoie de nicio birocrație. Sunt convins că și în București și în țară se vor organiza centre și maratoane. E nevoie de această vaccinare.” De altfel, în prima zi de funcționare a acestui centru au fost vaccinate 714 persoane.

 Se extinde numărul de centre, atât în București, cât și în țară

Această dorință a românilor, de a se vaccina în parcări este bine privită de autorități, care de altfel vor să mărească numărul centrelor drive-thru. În acest moment sunt deschise patru astfel de centre drive-thru, primul fiind cel de la Deva, deschis în 24 aprilie, urmat de Cluj Napoca (26 aprilie) și Arad (28 aprilie). „Următoarele centre, din câte am discutat la nivel local, vor fi de pildă în Sectorul 3, se doreşte în Sectorul 6 şi probabil că şi celelalte sectoare vor lua în calcul înfiinţarea unor astfel de centre. De asemenea, în Galaţi, în Constanţa, Suceava, sunt mult mai multe judeţe care îşi doresc operaţionalizarea centrelor de tip drive-thru”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale  de vaccinare.

Reamintim că pentru vaccinarea la drive-thru sau la „maraton” nu este nevoie de programare, ci doar de actul de identitate, precum și de formularul pentru triaj, completat în prealabil, acesa putând fiind accesat de pe platforma CNCAV.  

De la începutul campaniei, din 27 decembrie 2020, au fost vaccinate 3.252.247 persoane, din care 1.909.593 cu ambele doze.

Iohannis vrea campanie de vaccinare cu „viteză”

Articolul precedentSchimbările climatice afectează grav agricultura din România: produsele ajung pe piață mult mai târziu
Articolul următorÎncă două luni pentru schimbarea furnizorului la „lumină”