Iohannis vrea campanie de vaccinare cu „viteză”

Primul centru de tip drive-thru deschis în București se află în Piața Constituției și este deschis zilnic între orele 8:00-20:00, beneficiind de patru fluxuri de vaccinare

Klaus Iohannis / captură video

Președintele Iohannis a făcut, astăzi, o vizită de lucru la centru de vaccinare de tip drive-thru din București, pentru a lua pulsul campaniei de vaccinare, odată cu inaugurarea acestui nou tip de administrare a vaccinului. „Este un succes”, a spus Iohannis, adăugând că „bucureștenii vin să se vaccineze în numar mare”.

Klaus Iohannis anunță că vor apărea tot mai multe centre de acest tip: „Se poate prezenta oricine dorește, inclusiv românii din diaspora sau cei care au reședință în România”

Președintele a mai spus că în momentul de față este foarte important să prindă viteză campania. „Suntem într-o nouă fază. Nu va mai fi nevoie de nicio birocrație. Sunt convins că și în București și în țară se vor organiza centre și maratoane. E nevoie de această vaccinare”, a mai spus Klaus Iohannis.

Reamintim că primul centru de tip drive-thru deschis în București se află în Piața Constituției și este deschis zilnic între orele 8:00-20:00, beneficiind de patru fluxuri de vaccinare.

Vaccinul administrat în centru de tip drive-thru este Prizer BioNtech

Oricine va dori să se vaccineze „pe repede-înainte”, folosind centru drive-thru, va avea nevoie de cartea de identitate. În plus, înaintea vaccinării va fi necesară completarea unui formular specific. Nu este nevoie de programare prealabilă, ci doar de prezentarea „live”. Cu toate astea, datele persoanelor vaccinare vor fi incluse în statistica campaniei de vaccinare, așa cum se întâmplă și în cazul vaccinării pe bază de programare.

Vacanța de 1 mai, de la mare, prilej de vaccinare

În această dimineață zeci de mașini s-au așezat la coadă.

Articolul precedentMesajul dur al lui Mihai Goţiu, adresat tâlharilor pădurilor României
Articolul următorRomânul neaoș: de la masa de Paște, direct la Urgențe
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.