Dan Vîlceanu (captură video)

Ministrul Proiectelor Europene Dan Vîlceanu a declarat, miercuri, că pentru a opri reformele asumate prin PNRR trebuie abrogate toate actele normative ce au fost elaborate.

Acesta a dat asigurări că nu există nimeni care să-și dorească așa ceva, afirmând că țara noastră va arăta „mult mai solid din punct de vedere economic după 2026.”

Totodată, întrebat dacă toate cele 24 de jaloane vor fi finalizate până la sfârșitul lunii martie, Vîlceanu a declarat că doar două urmează să fie închise după termenul limită.

„Din 24 de jaloane, au fost închise 11 până astăzi”

Oficialul a aminitit că în ceea ce privește jaloanele și țintele pentru luna martie, „lucrurile stau bine.”

„Din 24 de jaloane, au fost închise 11 până astăzi. Astăzi în ședința de Guvern au mai fost închise 5. Rămân șase să se închidă azi și mâine. Sunt acte care nu necesită întâlniri ale Guvernului, sunt strict proceduri interne în anumite ministere”, a declarat Vîlceanu, potrivit economedia.ro.

De asemenea, ministrul Proiectelor Europene a vorbit despre cele două jaloane care urmează să fie închise în următoarele săptămâni.

„Primul este finalizarea analizei opțiunilor privind arhitectura cloud-ului guvernamental. Are legătură și cu alt proiect de lege pe care Ministerul Cercetării trebuie să îl elaboreze și să îl trimită la Parlament. Al doilea jalon se referă la lansarea cererii de propuneri privind sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, a mai spus Vîlceanu.

Și președintele PSD Marcel Ciolacu este optimist și susține că vor fi îndeplinite toate cele 24 de jaloane din PNRR.

„Astăzi am înţeles că ce aveau miniştrii PSD, am făcut o bifare cu dânşii, poate trec prin şedinţa de Guvern de astăzi şi vor fi îndeplinite toate jaloanele de la toată lumea”, a declarat liderul social-democrat Marcel Ciolacu.

Reamintim că țara noastră ar urma să primească prin PNRR suma de 14,248 miliarde sub formă de grant și aproximativ 14,935 miliarde sub formă de împrumuri pentru un total de 29,2 miliarde euro.

De asemenea, PNRR reprezintă un pachet de investiții publice și reforme ce trebuie puse în aplicare până în 2026.

Citește și: Marcel Ciolacu, despre PNRR: „Nu se va bloca”

Articolul precedentO femeie a murit din cauza unui incendiu de vegetație. Pompierii au intervenit de urgență
Articolul următorSchimbări majore în structura anului școlar 2022-2023
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.