Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu (captură video)

Președintele PSD Marcel Ciolacu a precizat, miercuri, că vor fi îndeplinite toate cele 24 de jaloane din PNRR care au termen de îndeplinire sfârșitul lunii martie.

„Astăzi am înţeles că ce aveau miniştrii PSD, am făcut o bifare cu dânşii, poate trec prin şedinţa de Guvern de astăzi şi vor fi îndeplinite toate jaloanele de la toată lumea”, a declarat Ciolacu.

Totodată, președintele Camerei Deputaților a declarat că sunt discuții cu Comisia Europeană cu privire la anumite jaloane, „să se vadă cum se încadrează.”

„Haideţi să nu devenim prizonieri ai şanţului nostru”

De asemenea, liderul social-democrat a mai spus că unele lucruri din PNRR vor fi optimizate în funcție de necesitățile și provocările actuale, precizând că lumea se schimbă „odată cu conflictul din Ucraina.”

„Există discuţii cu Comisia Europeană, nu vorbim de reforme, reformele sunt de neatins în PNRR, dar anumite lucruri se vor optimiza în funcţie de necesităţile şi provocările actuale”, a adăugat Marcel Ciolacu. Mai mult, acesta a amintit că în PNRR, zona de agricultură și Portul Constanța au fost „uitate.”

Președintele PSD a susținut că până la finalul săptămânii viitoare va fi finalizată și legea legea offshore care va include şi componenta de onshore.

”Până la sfârşitul săptămânii viitoare, vom avea forma convenită în coaliţie pe legea offshore şi onshore”, a spus Marcel Ciolacu.

Totodată, liderul PSD i-a liniștit pe români cu privire la o posibilă criză alimentară ce va lovi lumea în următoarele luni. Acesta a spus că România are destule resurse pentru a trece peste o astfel de problemă globală. „Suntem unul dintre cele mai puține expuse state la o eventuală criză alimentară”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Oficialul a mai vorbit și despre propunerea PSD de a oferi vouchere de 50 de euro la două luni persoanelor cu pensii sub 1.500 de lei și vouchere la copii pentru rechizite și îmbrăcăminte în funcție de veniturile părinților.

„(…) Le acoperim chiar cu fonduri europene, având voie până la aproape 700 de milioane de euro, să venim cu acest pachet social susținut și de Comisia Europeană”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul PSD.

Citește și: Ciolacu este „devastat” după ce Viorica Dăncilă a demisionat din PSD

Articolul precedentGabriela Firea: Bucureștenii vor plăti facturi duble. Nicușor Dan a propus majorarea preţului gigacaloriei
Articolul următorDeficit de forță de muncă în industria turismului românesc
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.