Sorin Cîmpeanu (captură video)

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a prezentat, miercuri, structura noului an școlar 2022-2023. Printre cele mai noi modificări se numără renunțarea la cele două semestre și înlocuirea acestora cu cinci module de învățare, alternate cu perioade de repaus.

Noul an școlar va începe în prima luni din septembrie și se va încheia pe 16 iunie. Cîmpeanu a mai declarat că s-a ajuns la un consens privind noile modificări propuse, confirmate de experți în educație.

„Propunerea agreată este ca şcoala să înceapă pe 5 septembrie, cu un prim modul de învăţare. După o perioadă de câteva săptămâni, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanţă, la finele lunii octombrie, astfel că 24-30 octombrie să fie prima vacanţă, acordată tuturor elevilor, şi preşcolarilor”, a declarat Cîmpeanu.

Ministrul Educației a spus că după vacanță urmează să înceapă modulul 2 de învățare, ce se va derula până în preajma sărbătorilor de iarnă. Mai mult, vacanța numărul doi va fi între 23 decembrie- 8 ianuarie.

Semestrele sunt înlocuite cu module

Modul numărul 3 va începe pe 9 ianuarie și se va derula până în luna februarie, când va fi a treia vacanță. Aceasta va fi decisă de către fiecare Inspectorat Județean, fiind vorba despre o vacanță „mobilă.”

Al 4-lea modul se va derula până în preajma sărbătorilor pascale, atât cele catolice cât și cele ortodoxe, vacanța fiind între 8 și 23 aprilie. Ultimul modul se va derula până în data de 16 iunie, cea de-a cincea vacanță incepând din data de 17 iunie și va dura până în prima luni a lunii septembrie.

Ministrul Educației a vorbit și despre Școala Verde, o noutate pentru noul an școlar.

„Avem o altă noutate, pe lângă Şcoala Altfel, avem şi Şcoala Verde. Această săptămână va putea fi introdusă în structura anului şcolar 2022-2023, în modulele 4 şi 5 de învăţare, când şcolile vor avea libertatea să îşi aleagă, în funcţie şi de condiţiile climatice”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

De asemenea, ministrul Educației a mai precizat că urmează să se introducă și educația financiară, iar datorită celor cinci module de învățare se va renunța și la tezele semestriale. Mai mult, oficialul a declarat că la solicitarea elevilor va avea loc o evaluare standardizată, la final și început de an școlar.

„Este un model pe care îl avem în atenţie şi îl vom analiza şi implementa încă din anul şcolar 2022-2023”, a mai afirmat ministrul.

Sorin Cîmpeanu vrea un an școlar echilibrat

Articolul precedentCum va arăta România după 2026. Vîlceanu vine cu precizări
Articolul următorIncendiu puternic lângă București. Traficul auto în zonă a fost blocat
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.