Sursa foto: Pixabay

Miercuri după-masă, în jurul orei 17:11, un incendiu puternic a izbucnit la un centru de colectare și reciclare a deșeurilor din Glina, județul Ilfov. Din primele cercetări, focul a cuprins lemne și caroserii auto cu degajări mari de fum, traficul în zonă fiind deviat prin Capitală și pe DN3.

ISU București-Ilfov a anunțat că incendiul a fost localizat, iar la fața locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere și 2 echipaje SMURD pentru descarcerare. De asemenea, focul se manifestă pe 1 mie de metri pătrați, fără posibilitatea de propagare.

Pompierii intervin pentru stingerea focului puternic

„Având în vedere condiţiile de vizibilitate redusă, la faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii din Popeşti Leordeni şi Serviciului Rutier Ilfov, pentru efectuarea activităţilor din competenţă, de dirijare şi deviere a traficului. De asemenea, la faţa locului se află şi pompierii militari pentru activităţi specifice din competenţă”, au transmis reprezentanţii IPJ Ilfov.

De asemenea, meteorologii au anunțat că evoluția norului de fum va fi de dispersie și deplasare spre nord-est, cerul fiind temporar noros, iar vântul va sufla slab până la moderat. Mai mult, ISU a transmis celor din zonă un mesaj de avertisment prin sistemul RO ALERT.

”Incendiu major produs la REMAT, pe Intrarea Abatorului, în localitatea Glina, judeţul Ilfov. Ocoliţi zona. Eliberaţi căile de comunicaţii pentru a facilita accesul structurilor de intervenţie. Dacă sunteţi în apropiere, evacuaţi zona. Luaţi măsuri de adăpostire şi autoprotecţie. Accesaţi canalele media şi aplicaţiile din mediul on-line ale DSU şi IGSU pentru mai multe informaţii şi actualizări despre eveniment”, se arată în mesaj.

Citește și: O femeie a murit din cauza unui incendiu de vegetație. Pompierii au intervenit de urgență

Articolul precedentSchimbări majore în structura anului școlar 2022-2023
Articolul următorPiedone: „A fost reluată circulația pe Calea 13 Septembrie din Sectorul 5”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.