Sursa foto: Facebook/ Cristian Popescu Piedone

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul Sectorului 5 a anunțat că circulația pe Calea 13 Septembrie a fost reluată, după aproape o săptămână de restricții de la incendiul izbucnit la centrul comercial Prosper.

„Am asigurat întreg perimetrul cu trei echipaje ale Poliției Locale Sector 5, 24 din 24 pentru ca pietonii să nu treacă în perimetrul de risc. Astfel, atât șoferii cât și pietonii pot circula, din nou, în siguranță, în această zonă.”, a declarat edilul.

De asemenea, Piedone a mai spus că a existat o colaborare bună între Primăria pe care o conduce, Prefectura Capitalei, Inspectoratul General al Poliției și Inspectoratul pentru Situații de Urgență, inclusiv Brigada Rutieră București.

Piedone: „S-au terminat cercetările la fața locului”

Totodată, primarul Sectorului 5 a mai spus că cel care a construit complexul va asigura clădirea, precizând că deja a început montarea schelelor.

Un cetățean al Sectorului ce era prin zonă i-a mulțumit primarului pentru sprijinul acordat și rapiditatea cu care Primăria Sectorului 5 a luat măsurile necesare după incendiul izbucnit în urmă cu câteva zile.  „Ne bucurăm că sunteți aproape de noi și să vă dea Dumnezeu sănătate!”, a spus acesta.

Reamintim că pe 22 martie, un incendiu puternic a cuprins un centru comercial în Sectorul 5 al Capitalei, iar martorii au declarat că înaintea izbucnirii flăcărilor s-a auzit un zgomot puternic.

Pompierii au precizat că centru comercial nu avea autorizație pentru securitate de incendiu, proprietarul fiind amendat de două ori din această cauză. Focul a pornit de la acoperiș și s-a extins rapid peste tot. Din fericire nu au existat victime, dar oamenii din zonă au fost evacuați din cauza fumului dens.

De asemenea, un bloc a fost evacuat, iar bucăți din acoperișul complexului au căzut peste o casă care a fost la un pas să fie cuprinsă de flăcări.

Oamenii din zonă au primit mesaj RO ALERT prin care au fost sfătuiți să închidă ferestrele și să nu circule în apropierea complexului comercial.  La stingerea focului au intervenit peste 100 de pompieri.

Citește și: VIDEO: Bucureștenii continuă să îi ceară lui Nicușor Dan să semneze certificatul de urbanism. Piedone: ”Primarul dă dovadă de rea credință”

Articolul precedentIncendiu puternic lângă București. Traficul auto în zonă a fost blocat
Articolul următorMinistrul Energiei: „Anunțăm lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile”