Sursa foto: Facebook/ Virgil Popescu

Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat, miercuri seară, lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanțare din PNRR. Toți cei care doresc să depună aplicații o pot face în perioada 31 martie – 31 mai 2022.

Oficialul a mai precizat că toate companiile care vor folosi energia produsă pentru autoconsum de minim 50% vor beneficia de evaluare de punctaj suplimentar.

„Astfel, se reduc costurile cu energia electrică, creștem producția de energie verde, iar companiile devin mai competitive. Aceasta este una din soluțiile pentru facturi mai mici la energie, pentru mediul afaceri”, a scris pe o rețea de socializare ministrul Energiei.

„Da, venim cu soluții reale și cu finanțarea necesară”

De asemenea, Popescu a mai precizat că prin realizarea proiectelor finanțabile în cadrul acestei scheme de ajutor se urmăreşte creşterea cu aproximativ 950 MW a capacităţii instalate de producere a energiei electrice din sursă de energie eoliană și solară, cu sau fără instalații de stocare integrat.

„Realizarea investițiilor înseamnă soluții pe termen lung pentru asigurarea energetică a țării noastre. Mai multe detalii aici: http://energie.gov.ro/pnrr-ministerul-energiei-anunta…/Ghidul Specific poate fi accesat pe site-ul ministerului Energiei, la rubrica ”Finanțări Europene – PNRR” – vezi aici: http://energie.gov.ro/pnrr/”, a concluzionat ministrul Energiei.

Totodată, Virgil Popescu a anunțat tot astăzi că că România va face mai multe investiții în unitățile de producție a energiei regenerabile, chiar dacă țara noastră are deja 60% din producția de electricitate cu emisii reduse de carbon. Mai mult, Popescu a vorbit și despre energia nucleară.

 „Am transmis că în procesul de decarbonare ne bazăm și pe energia nucleară, iar intenția noastră este să promovăm o viziune integrată în ceea ce privește investițiile, astfel încât dezvoltarea să ajungă la toate segmentele: producție, transport, distribuție”, a mai precizat ministrul Energiei.

Virgil Popescu a participat la discuții la  la panel-ul ”Energy Transition and Energy Security – Twins or Opposites?”, în cadrul conferinței Energy Transition Dialogue, de la Berlin.

Citește și articolul: Virgil Popescu anunţă măsuri pentru scăderea costurilor cu energia pentru economie

Articolul precedentPiedone: „A fost reluată circulația pe Calea 13 Septembrie din Sectorul 5”
Articolul următorPlajele de pe litoral, pregătite pentru deschiderea sezonului estival
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.