Sursa foto: Facebook/Vasile Dîncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat, joi, că  schimbarea  lui Florin Cîțu de la conducerea PNL nu ar afecta coaliția deoarece „țintele sunt mai importante decât persoanele.”

De asemenea, președintele Consiliului Național al PSD crede că o astfel de decizie a liberalilor nu ar afecta partenerii de coaliție, afirmând că Executivul va continua să fie alături de români.

„(…) eu cred că nu vom fi afectaţi dacă va fi o schimbare în politica partenerilor noştri de guvernare din acest moment, a PNL. Cred că ne-am asumat cu toţii aceste obiective şi cu siguranţă că le vom duce mai departe, indiferent cine este la conducere”, a spus Dîncu, potrivit news.ro.

Mai mulți lideri PNL îi cer demisia lui Florin Cîțu

Potrivit unor surse din interiorul PNL, 40 de lideri liberali au semnat o scrisoare prin care îi cer lui Florin Cîțu să demisioneze din funcția de președinte al partidului.

De asemenea, s-a discutat despre posibilitatea convocării unui congres extraordinar pentru înlocuirea sa din funcție.

Senatorul Ben Oni Ardelean este primul liberal care a declarat că PNL are nevoie urgentă de un restart, precizând că „e timpul să schimbăm macazul.” De asemenea, acesta nu a făcut referire directă la schimbarea lui Cîțu din fruntea partidului, afirmând totuși că „bâjbâiala” din ultimul timp o să „ne coste pe toți.”

„Dezbaterile valorice, strategia și viziunea politică trebuie să cuprindă toate entitățile care contribuie la o gandire politică coerentă, pragmatică și realistă. Suntem obligați să nu ne abatem de la valorile creștin-democrate, având o responsabilitate imensa in fata țării. Bâjbâiala ne va costa pe toți. Trebuie să ne ridicăm de jos și să luptăm mai uniți ca niciodată pentru România! E singura variantă! E timpul sa schimbăm macazul!”, a scris senatorul liberal pe o rețea de socializare.

Reamintim că Florin Cîțu a efectuat, împreună cu o delegație de parlamentari, o vizită de lucru în SUA, până pe 30 martie. Liderul PNL a avut mai multe întâlniri cu reprezentanți ai Legislativului american, ai mediului de afaceri și ai comunității românești din Washington D.C.

Președintele Senatului a discutat cu preşedinta Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi, despre includerea țării noastre în programul Visa Waiver.

Citește și articolul: Florin Cîțu vrea oprirea finanțării Rusiei în toate domeniile

Articolul precedentPSD conduce în topul intenției de vot a românilor
Articolul următorGheorghe Falcă (PNL) nu își dorește un Congres extraordinar
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.