Sursă foto: Facebook - Viorica Dăncilă
Sursă foto: Facebook - Viorica Dăncilă

Nu mai auzisem de ceva timp de Viorica Dăncilă, ce-i drept.

Am râs de gafele, limbajul, broșele ei dar, cumva, parcă mi-a lipsit prezența ei din peisaj. Măcar nu provoca nervi.

Nou revenită în atenția publicului, Viorica Dăncilă a anunțat că, după 26 de ani de PSD, schimbă partidul.

Motivul? Nu mai rezonează cu PSD.

Nu știm exact ce s-a întâmplat pentru că, în momentul în care era candidat la prezidențiale, părea că rezonează foarte bine. Și, bineînțeles, nici nu vom primi explicații mai amănunțite.

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine.”, spune Viorica Dăncilă, pe contul de Facebook.

Trădare, dezamăgire, asumarea criticilor și-un partid nou. Pentru că partidul NOI este unul relativ nou. În care Viorica Dăncilă spune că se regăsește.

De ce rezonează Viorica Dăncilă cu NOI?

Am revenit în politică pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național. […]Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credință autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România și pentru români. […]A venit vremea să ne unim forțele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern și european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze.”, mai scrie Viorica Dăncilă.

Partea foarte interesantă e că vorbim de un partid nou. Nou înființat, care o să vrea să strângă niște voturi, în 2024.

M-am uitat puțin peste pagina lor, mari diferențe între ei și USR n-am prea văzut. La nivel declarativ, cel puțin.

Tot așa, echipă tânără, cu idealuri înalte, care vor să salveze România și s-o redea fiecărui român. Nu pompoși ca PNL-ul, nu populiști ca PSD-ul, nu naționalist-extremiști ca AUR.

Și așa se naște întrebarea mea: de ce ai face un partid nou, cumva asemănător cu un altul? De ce nu ai încerca să crești un partid deja existent, pentru a nu împărți voturile?

Nu, nu spun că multe partide nu-s bune, pentru a avea de unde alege. Dar, în condițiile în care pleci de la PSD pentru că nu te mai identificai cu el, faci ce poți pentru a slăbi, la următoarele alegeri, puterea acestuia. Pentru a realiza schimbarea aia, despre care spui că vrei să existe.

Nu formezi/te alipești la un partid spre care oricum voturile simpatizanților PSD nu se vor îndrepta.

Poate nu gândesc eu destulă politică. Altfel, aș fi putut avea un post călduț. Dar logica așa îmi sugerează. Și, dacă la politică nu m-oi pricepe, la logică, da.

Articolul precedentDeficit de forță de muncă în industria turismului românesc
Articolul următorO femeie a murit din cauza unui incendiu de vegetație. Pompierii au intervenit de urgență
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.