Foto: Facebook

A uitat de giroscop, imunoglobină și celebrul 20-20 și a devenit un mic jurnalist. Jonglează cu limba engleză și cu domeniul ziaristic: Viorica Vasilica Dăncilă a pierdut tronul prezidențial, dar semnează articole pline de misticism și de indici științifici, prin care încercă să se facă auzită.

Rămânând puțin corigentă în Partidul Social Democrat din România, s-a apucat de luat lecții în ceea ce privește politica din străinătate. Ia lecții, dă lecții și încă aspiră la postul de ”Doamna de Fier” a României. Sau la un post mic de mic jurnalist. Că nu face diferența.

Total absentă de pe scena politică, Viorica Dăncilă semnează un nou editorial în presa din Israel. Subiectele sunt de tipul Internet Explorer: deja bifate, arhidiscutate și epuizate, fostul premier abordând în Jerusalem Post problema antisemitismului care ia, din nou, amploare în Europa. Despre antisemiți, despre xenofobi și despre teoriile conspirației: Viorica Dăncilă pare să fi descoperit roata și faptul că roata se și învârte.

Cele 40 de gafe de exprimare, punct cu punct, din mandatul Vioricăi Dăncilă

În ziua de 5 decembrie, cu o zi înainte de alegeri și ștampile, Dăncilă nu discută partide politice, dar discută situația celor discriminați. Coincidențe?

De menționat este și faptul că Viorica Dăncilă nu se regăsește pe listele PSD Teleorman pentru alegerile parlamentare. În luna octombrie, fostul premier declara că prezența ei pe listele PSD pentru parlamentare va arăta că „Liviu Dragnea nu mai are nicio influență” în partid. Mai mult, ea afirma că, din închisoare, fostul lider al social-democraților trage sforile ca ea să nu fie pe liste.

”Epidemia COVID-19 a adus provocări și riscuri dintre cele mai diverse societăților lumii, iar una dintre problemele asociate este creșterea îngrijorătoare a antisemitismului. Pe fundalul nemulțumirilor și temerilor generate de pandemie, s-au dezvoltat diverse teorii ale conspirației, iar unele guverne au permis sau chiar au încurajat atacuri xenofobe, antisemite.

Am vorbit despre aceste lucruri într-un editorial publicat sâmbătă în ziarul israelian Jerusalem Post, accentuând totodată nevoia unui răspuns coordonat pentru a împiedica proliferarea urii și a uni statele lumii în promovarea toleranței.

Am încredere că, pe măsură ce vom reuși să stăpânim epidemia (inclusiv prin introducerea unui vaccin pe scară largă), vom putea arăta rezultatele extrem de bune ale cooperării globale și vom putea combate mai eficient xenofobia și antisemitismul”, scrie Dăncilă pe Facebook.

Viorica Dăncilă semnează un nou editorial în Jerusalem Post: ‘Pandemia oferă teren fertil pentru înflorirea prejudecăților xenofobe și rasiste’

Cuțite în spatele fostului lider? Boicotarea alegerilor? Interes subit pentru jurnalism și limba engleză?

Dăncilă a devenit jurnalist și a făcut rost de ”o țară ca afară”, descoperind discriminarea. Fix în ziua alegerilor.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDirectorul general al Unifarm, un alt dosar penal: pus sub control judiciar pentru combinații cu măști
Articolul următorȘerban Nicolae mulțumește votanților că nu l-au trimis în Parlament
Jurnalist full-time / Pesimist part-time