USR PLUS

După ce pe 24 martie parlamentarii USR PLUS au fost „bruiați” de colegii de la Partidul Uniunea pentru Alianța Românilor în timpul unei conferinţe de presă susţinute pe tema desfiinţării Secţiei speciale, concluzia ar fi că nu se poate rezolva nimic fără sancțiuni. Și, dacă în prezent derapajele la adresa unui parlamentar ori a altui demnitar în şedinţele de plen, de comisii sau de birou ori în afara acestora, dar cu privire la exercitarea mandatului de parlamentar, pot fi sancţionate cel mult cu avertisment scris, USR PLUS anunță că e cazul să fie înăsprită legislația.

În acest sens, formațiunea politică a anunțat că a depus un proiect pentru modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Zilele trecute, am fost cu toții martori la o serie de derapaje incalificabile și inacceptabile în Parlamentul României, din partea reprezentanților unui partid extremist.

USR PLUS consideră că nu poate fi tolerat niciunde, cu atât mai puțin în clădirea Parlamentului un astfel de comportament de maidan și că actuala legislație este mult prea blândă în ceea ce privește sancționarea politicienilor care uită misiunea onorantă pe care le-au încredințat-o alegătorii.

Pe modelul sancțiunilor pentru votul cu mai multe cartele, USR PLUS depune un proiect de modificare a Statului deputaților și senatorilor prin care parlamentarilor cu un comportament injurios să le fie tăiată indemnizația până la nivelul salariului minim brut pe țară timp de câteva luni.

De asemenea, USR PLUS a depus o sesizare la Comisia juridică, de disciplină și imunități pe numele deputatului AUR Dan Tanasă.
Vrem o altfel de politică, nu una a intimidărilor, jignirilor și manifestărilor extremiste!
”, se arată într-un comunicat USR PLUS.

Articolul precedentRaluca Turcan: „În România sunt 9.500 de pensii de serviciu”
Articolul următorAna Birchall, sarcastică la adresa ministrului Justiției: „I-a luat mult mai puțin să se și laude pe facebook cu munca altora”