Sursa Foto: Facebook

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall vine cu propria variantă legată de modificarea legislației mult trâmbițată de cel care deține în prezent acest portofoliu. Din perspectiva acesteiea, singurul merit care i se poate recunoaște lui Stelian Ion este acela că s-a priceput de unde să apuce deja existentele proiecte și să anunțe pe facebook ce a realizat în cele câteva luni de când conduce Ministerul Justiției.

Legile justiției, pe care actualul ministru și le-a însușit ca fiind munca și meritul său, sunt însă rezultatul eforturilor depuse pe vremea sa, atrage atenția Ana Birchall. Iar un merit, scrie aceasta, ar avea inclusiv liberalul Cătălin Predoiu.

Ieri, Stelian Ion anunța că „miniștrii USR PLUS își respectă angajamentele”, cu referire la faptul că „cele trei proiecte pentru repararea Legilor justiției după PSD” au fost transmise Consiliului Superior al Magistraturii.

Remarcabil travaliul domnului ministru Ion, dupa sforțări îndelungate care au durat 3 luni de zile, a reușit să semneze și să pună în dezbatere publică proiectele de legi ale justiției pe care le-a găsit de-a gata scrise pe birou, puse în dezbatere publică încă … din septembrie 2020 cu termen de consultare publică martie 2021. I-a luat mult mai puțin să se și laude pe facebook cu munca altora. Nu e frumos, domnule Ion …, mai ales să fii la justiție și să îți arogi ce nu e al tău.

P.S. 1 Un merit tot are și domnul Ion, ministru, în 3 luni a facut praf porțiuni întregi din proiectele de legi … în cuprinsul cărora tot nu regăsim reformele mult trâmbițate (de exemplu pensia magistraților ramane mai mare decât salariul) … în schimb găsim un mixaj și acela necorelat în numerotarea articolelor. „Succesuri” după „succesuri” la MJ, ce să mai spunem …!

P.S. 2 Acum pentru cine este interesat de realitate și nu de PR-ul domnului ministru Ion, baza proiectelor de lege prezentate astăzi se regăsește în munca grupurilor de lucru înființate de mine în vara anului 2019 în cadrul Ministerului Justiției, și în consultarea și elaborarea proiectelor de lege realizate de domnul ministru Predoiu… dar deh unii au impresia că inventeaza ei roata deși, inclusiv memoria instituțională a ministerului sau greșita numerotare a articolelor propuse, îi dă de gol”, scrie Ana Birchall.

Articolul precedentUSR PLUS vrea sancțiuni serioase pentru parlamentarii care au „comportament injurios”
Articolul următorConsilier MS: Închiderea magazinelor mai devreme nu reduce riscul de infectare