După ce consilierul onorific al ministrului Sănătății, Ștefan Voinea, a declarat că măsura închiderii magazinelor mult mai devreme reprezintă o soluție ce nu ar avea cum să dea rezultate, vicepremierul Dan Barna a reacționat de urgență, spunând că logica acestei măsuri ar fi reducerea timpului de interacțiune. „Respectivul consilier face o eroare de logică de clasa a 9-a. El spune: nu am găsit din studiile pe care le-am consultat o analiză a acestei măsuri, prin urmare nu funcționează. Aștept decizia colegului meu Vlad Voiculescu. Am avut aseară o discuție cu el. I-am cerut să poarte o discuție cu respectivul consilier și aștept să văd care este rezultatul acestei discuții”, a declarat Dan Barna, la Digi24.

Dan Barna cataloghează manifestațiile publice de duminică și luni ca fiind „huliganice și de neacceptat”

Consilier MS: Închiderea magazinelor mai devreme nu reduce riscul de infectare

Fiind de părere că protestele din ultimele două zile sunt rezultatul direct al propagandei întreprinse de partidul condus de George Simion, ajutat voluntar sau nu, de prezența senatoarei independente Diana Șoșoacă, Barna amintește că protestul, în sine, este un drept pe care cetățenii îl au, însă condamnă huliganismul de care manifestanții au dat dovadă, în cele două zile.

„Să protestezi este un drept firesc, pe care îl susțin, dreptul la proteste este garantat. Însă, de aseară avem în mod oficial un partid extremist în Parlamentul României care și-a asumat aceste proteste. Și partea aceea dintre cei care au protestat și care consideră că e legitim să strigi repertoriul fascist este de neacceptat. Cei care s-au dus în curtea spitalului și au strigat „asasinii”, sunt huligani. Dreptul la protest este un drept firesc, dar manifestările huliganice sunt de neacceptat. Este o societate în care o mână de huligani și de derbedei încearcă să confiște agenda publică. Să nu ignorăm aceste manifestări. Să arătăm că aceste măsuri sunt necesare. România are printre cele mai relaxate măsuri din Europa”, a mai declarat liderul USR PLUS, Dan Barna, conform sursei citate anterior.

Articolul precedentIohannis, reacție în urma protestelor anti-restricții
Articolul următorOrban critică protestele de stradă, sesizând acapararea manifestațiilor de anumite partide politice
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.