„România este o democrație funcțională și matură, în care libera exprimare a opiniilor este garantată.”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în urmă cu foarte puțin timp. „Libertatea de gândire nu poate fi îngrădită, toți avem dreptul la opinie și dreptul să ne-o putem exprima public. Acesta este un principiu nenegociabil și fundamentul unei societăți libere.”, a mai spus acesta, conform Digi24.

Klaus Iohannis: „Demonstrațiile și protestele sunt firești, legitime și fac parte din structura oricărei democrații funcționale”

Cu toate astea, președintele a mai adăugat că ceea ce se întâmplă acum în țară se poate califica drept „intolerabil” și complet de neacceptat, punctând pe faptul că „manifestările violente, extremismul, xenofobia, toate acestea sunt ascunse grosolan în spatele unor revolte îndreptate împotriva unor măsuri menite să protejeze viața și sănătatea tuturor”.

Inclusiv ale celor care protestează și neagă efectele dramatice ale unei pandemii care a îmbolnăvit peste o sută de milioane de oameni și a răpus milioane de suflete la nivel global.

Klaus Iohannis

În aceeași declarație, Klaus Iohannis a subliniat faptul că propagarea urii, a antisemitismului sau a xenofobiei sunt de neacceptat, adăugând că, în contextul protestelor actuale ar exista anumite partide care încearcă să captureze politic mișcările de stradă. „Politicienii, indiferent de partidul din care provin, au o responsabilitate uriașă în aceste momente dificile pentru țara noastră.”, a adăugat acesta.

Un deputat PSD cere alegeri anticipate

„Violența, instigarea la nerespectarea legii, la comportamente care pun în pericol viața românilor, extremismele de orice fel promovate în numele dreptului la liberă exprimare sunt toxice și nocive. Ura și violența nu duc niciodată la rezultate constructive pentru societate și, în mod cert, aceste comportamente reprobabile nu reprezintă România.”, a insistat președintele Iohannis.

Virusul nu are culoare politică, nici opinii.

Klaus Iohannis

Despre virus, Iohannis a ținut să reamintească că acesta acționează fără discernământ și infectează oamenii indiferent dacă aceștia cred sau nu în existența sa. „De aceea această pandemie este atât de periculoasă, pentru că toată lumea este expusă infectării, iar cei mai vulnerabili dintre noi riscă să facă forme extrem de grave. Dar nimeni nu este complet ferit în fața COVID-19, nici măcar tinerii”.

Articolul precedentUn deputat PSD cere alegeri anticipate
Articolul următorBarna: „Respectivul consilier face o eroare de logică de clasa a 9-a”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.