Fostul premier, actual președinte al Camerei Deputaților, Ludovic Orban a reacționat, la rândul său, cu privire la protestele de stradă din ultimele două zile, cele care s-au lăsat, în câteva orașe, cu violențe. Afirmând că nu înțelege exact natura solicitărilor protestatarilor, Orban a amintit că „în România sunt zeci de mii de familii care și-au pierdut oameni dragi din cauza Covid-ului, cu tot cu măsurile de protecție. Ce ar trebui, să moară mai mulți? Măsurile sunt necesare, mai ales când vedem că există aproape de limită capacitatea de tratare în spitale. Sincer, aceste manifestări, mai ales organizatorii, parcă își doresc…acum să nu ne imaginăm că din senin se organizează în atâtea orașe manifestații”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă distribuită de PNL.

Ludovic Orban: „Eu nu contest dreptul oamenilor de a se exprimă public, de a protestă, dar aceste acțiuni trebuie să se desfasorare în cadrul legal și nu trebuie să se ajungă la manifestări extreme, la violentă și la lozinci și slogane care nu au nici legătură cu ordinea constituțională și cu interesul general al societății”

Mai mult decât atât, Ludovic Orban condamnă agresiunile care au avut loc în cele două zile de proteste, fiind, potrivit declarațiilor acestuia, total împotriva oricărei forme de agresiune, dar susținând că „e dreptul cetățenilor români să-și exprime punctul de vedere”.

Aceste măsuri sunt peste tot

Fiind convins că motivul protestelor împotriva măsurilor restrictive este doar un pretext, fiind exploatată, astfel, răbdarea pe care cetățenii par să o fi pierdut, după un an de restricții de tot felul, Orban le-a transmis un mesaj locuitorilor țării, amintind că, cel puțin momentan, nu există alte soluții pentru ca pe viitor să putem reveni la normal. „Aceste măsuri sunt peste tot, România nu a făcut un exces de măsuri de protecție sanitară”.

„Reprezintă un pericol pentru sănătatea celor care au participat fără masca la proteste. Mi-aduc aminte de destui negationisti care contestau existența virusului, de oameni care au făcut pledoarii pentru a nu respectă măsurile, și până la urmă unii dintre ei s-au îmbolnăvit și unii din păcate și-au pierdut viața”, a mai declarat astăzi Ludovic Orban.

Barna: „Respectivul consilier face o eroare de logică de clasa a 9-a”

Articolul precedentBarna: „Respectivul consilier face o eroare de logică de clasa a 9-a”
Articolul următorSubiect de protest la Galați: ”Jos Spitalul! Moarte medicilor!” (Video)
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.