Vasile Dîncu (captură video)

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a afirmat la Insider Politic că succesul AUR, care a ajuns în cele mai recente sondaje la 20%, este doar unul conjuctural, și subliniază că nu crede într-o reeditarea a alegerilor prezidențiale din 2000, când în turul al doilea au ajuns Ion Iliescu (PSD) și Corneliu Vadim Tudor (candidat extremist). Ba mai mult, a punctat în ce condiții ar mai putea crește în sondaje cei de la AUR.

Partidul extremist AUR, pe locul 2 în intenția de vot

„Nu cred. Spuneam înainte, istoria nu face paşi înapoi. AUR-ul are o creştere conjuncturală şi AUR-ul va creşte numai dacă PSD şi PNL fac greşeala de a face un război continuu între ele sau războaie interne. Atunci cu siguranţă că vom servi pe tavă, să zicem aşa, o finală pentru AUR. În acest moment nu este cazul”, a afirmat Vasile Dîncu, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Cât privește coaliția de guvernare, una de compromis așa cum este considerată de mulți, Vasile Dîncu susține că scopul coaliției, cu diferențe ideologice existente, este să lucreze pentru România.

„Sunt printre cei care sunt pozitivi în ceea ce priveşte pregătirea unui proiect comun cu PNL, am fost şi criticat de multe ori pentru că am vorbit despre faptul că trebuie să lucrăm împreună pentru România, indiferent de particularităţile noastre ideologice. Ceea ce vreau să spun, însă, este următorul lucru: funcţionarea noastră în Guvern şi în coaliţie este una foarte bună”, a mai precizat Dîncu.

De alfel, acesta are explicații și pentru faptul că deși în „spatele ușilor închise” totul pare în regulă, la ieșirea în fața camerelor, atât PNL, cât și PSD își aruncă vorbe dure. „Există însă în toate părţile, există şi la noi, şi la liberali, poate oameni frustraţi că nu au reuşit să prindă echipa guvernamentală. Aceştia devin, cum spunea cronicarul care vorbea despre Ştefan cel Mare, degrabă vărsători de cuvinte”, a mai spus ministrul Apărării.

„În maşina politicii, este foarte important motorul”

Totodată, Vasile Dîncu a transmis și un mesaj colegilor de coaliție, pe care îi vede asociați succesului dacă rămân alături de social democrați, dar mai ales că în acest moment, potrivit celor mai recenete sondaje, poziția acestora nu este deloc bună, fiind depășiți de AUR.   

„Este o şansă acum pe care România o are şi pe care Partidul Naţional Liberal o are în acest moment, pentru că, dacă ne uităm în sondaje, PNL nu stă bine. Viitorul Partidului Naţional Liberal poate fi într-o coaliţie în care se poate dezvolta liber, noi nu am stabilit să facem front comun ideologic, ci am stabilit că fiecare îşi păstrează identitatea. Eu cred că alături de noi, Partidul Naţional Liberal poate demonstra că va face ceea ce nu a făcut în trecut, în alte guvernări, se poate asocia succesului. Şi eu asta le-o doresc”, a mai spus Vasile Dîncu.

De asemenea, acesta a făcut o comparație plastică între o mașină și politica actuală. „În maşina politicii, este foarte important motorul, nu claxonul, motorul şi volanul. Cei care claxonează toată ziua şi încearcă să se dea interesanţi şi încearcă să atace pe un ministru sau altul cred că greşesc şi sunt oameni pe care, în principiu, la un moment dat, politica îi aruncă afară din sistem. Eu sunt pentru o colaborare pozitivă. Guvernul vreau să vă spun că avem o colaborare şi coordonare perfectă între noi, nu există nicio diferenţă între de unde venim, de la ce partid”, a explicat ministrul Apărării.

Budăi nu este îngrijorat de sondaje, ci de guvernare

Articolul precedentAdriana Pistol: „Utilizarea acestor teste de două ori pe săptămână face diferenţa”
Articolul următorCine e de vină pentru educația ”tinerelor generații”?