Ludovic Orban

Ludovic Orban, președintele partidului Forța Dreptei, a declarat că PNL i-a lăsat pe alegătorii liberali și pe cei de centru-dreapta fără reprezentare politică. Fostul lider PNL a fost prezent la Horezu, la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea omului politic liberal Ion Gheorghe Duca. El a depus o coroană de flori la monumentul din localitatea vâlceană în memoria lui, relatează g4media.ro.

Fostul lider liberal e de părere că alianța cu social-democrații a transformat PNL „în vioara a doua, într-o guvernare în care este evident că PSD are vioara întâia.”

„Readucerea la putere a PSD şi mai ales transformarea PNL în vioara a doua într-o guvernare în care este evident că PSD are vioara întâia a lăsat foarte mulţi români dezamăgiţi, revoltaţi, scârbiţi şi ei au nevoie de o reprezentare politică”, a mai precizat fostul liberal.

Ludovic Orban: „Românii au nevoie de o reprezentare politică onestă”

Mai mult, liderul Forța Dreptei a mai precizat că românii au nevoie de un partid politic care să lupte pentru „nevoia de liberalism”.

„Decizia mea de a construi o nouă forţă politică este o decizie pe care am luat-o ca o obligaţie morală faţă de toţi oamenii care au nevoie de liberalism, care au nevoie să fie reprezentaţi şi pentru care mă voi lupta să îi reprezint”, a afirmat Orban.

Totodată, Orban e convins că foști colegi din PNL vor decide să treacă la partidul său, dar și persoane care nu au mai făcut până acum politică. Cu toate acestea, fostul premier a mai precizat că nu obligă pe nimeni să vină în Forța Dreptei din PNL.

Miercuri, 29 decembrie, PNL Vâlcea a organizat în localitatea Horezu o ceremonie de comemorare a 88 de ani de la moartea marelui om politic liberal Ion Gheorghe Duca. Politicianul a fost asasinat de legionari în 1933, pe peronul gării din Sinaia. La eveniment au participat Florin Cîțu, liderul PNL, și prim-ministrul României, Nicolae Ciucă.

Reamintim că pe 23 noiembrie, Ludovic Orban a venit personal, însoțit de 15 parlamentari, la sediul central al PNL și și-a depus demisia.

Ludovic Orban: „Parlamentarii PNL au votat cu ochii închişi bugetul făcut de PSD”

Articolul precedentMinistrul Sănătății: „Vrem să evităm un lockdown”
Articolul următorFlorin Cîţu laudă măsurile luate de ultimele guverne liberale
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.