Florin Cîțu (captură video)

Președintele PNL Florin Cîțu a declarat că măsurile luate de guvernele liberale au trasat calea spre creșterea pensiilor și salariilor. Fostul premier a participat la ceremonia de comemorare a 88 de ani de la moartea liberalului Ion Gheorghe Duca ce a avut loc în localitatea Horezu.

Totodată, el a mai precizat că se află în localitatea vâlceană nu ca președinte al PNL, ci ca liberal. De asemenea, Cîțu e de acord cu vorbele lui Duca, precizând că liberalismul „este acea idee care reprezintă progresul.”

„Astăzi, sunt aici ca liberal, nu ca membru de partid sau preşedinte al PNL, ci ca un om care crede în liberalism, pentru că, de fapt, despre asta este vorba şi asta a însemnat Ion Gheorghe Duca pentru liberali şi pentru România, şi cred că pentru noi toţi. Ceea ce a împins liberalismul înainte este dat de ceea ce a spus la un moment dat, că liberalismul este acea idee care reprezintă progresul”, a spus șeful Senatului, relatează Digi24.

Florin Cîțu: „Singura soluţie pentru România de astăzi o reprezintă liberalismul”

Totodată, fostul premier a afirmat că PNL a încercat, în ultimii doi ani de zile, să „împingă România înainte.” Mai mult, el e de părere că o țară condusă după principii liberale aduce progres cetățenilor.

„Şi, în acelaşi timp, să avem resurse şi să investim fără să dezechilibrăm economia. Asta înseamnă liberalism şi atunci când conduci România după principii liberale nu poţi să aduci decât progres cetăţenilor. Pentru noi, pentru liberali, este încă un moment, astăzi, de a aminti românilor ce înseamnă liberalism şi a reaminti pentru ce ne luptăm”, a mai declarat Florin Cîțu.

Mai mult, președintele PNL a dat asigurări că va continua să lupte pentru apărarea proprietății private și să susțină antreprenorii. Totodată, Cîțu a declarat că e nevoie de investiții serioase pentru ca țara noastră să progreseze.  

De asemenea, el a mai precizat că prin comemorarea lui Ion Gheorghe Duca, liberalii arată că au fost și vor rămâne uniți. Florin Cîțu și premierul României, Nicolae Ciucă, au depus coroane de flori la statuia omului politic liberal ce a fost asasinat de legionari în 1933.

Rafila, atac la Florin Cîțu. „Chiar nu a făcut nimic în ceea ce priveşte campania de vaccinare”

Articolul precedentLudovic Orban consideră că alegătorii liberali au fost trădați de PNL
Articolul următorGabriela Firea: Echipa social democrată pune „oamenii pe primul loc”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.