Ludovic Orban este de părere că aprobarea bugetului de stat pentru anul 2022 reprezintă dovada „trădării angajamentelor de către parlamentarii PNL.”

„Este un fapt demonstrat prin votul de respingere a amendamentelor Forţei Dreptei, care au fost depuse tocmai pentru a fi consecvenţi cu promisiunile făcute în numele PNL”, a scris președintele partidului Forța Dreptei pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, demnitarul consideră că foștii lui colegi liberali au „întors spatele fermierilor, fiind complet dezinteresați de investițiile în sistemele de irigații.”

Ludovic Orban: „Au abandonat comunitățile locale”

Mai mult, Orban e de părere că parlamentarii Partidului Național Liberal (PNL) au votat cu „ochii închiși” bugetul propus de social-democrați și au abandonat comunitățile locale, „care au nevoie de proiecte de investiții.” Totodată, Orban îi acuză pe liberali că au tratat cu nepăsare nevoile românilor.

„Au abandonat comunităţile locale, care au nevoie de proiecte de investiţii în reţele de apă, canalizare şi gaze, pentru a îndeplini un standard minimal de civilizaţie. Gazul românesc în casele românilor, pe care toţi liderii PNL l-au promis, a fost tratat cu nepăsare”, a mai spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban a mai declarat că PNL a „trădat”, de asemenea, promisiunile făcute mediului de afaceri și IMM-urilor românești. El a adăugat că pentru dezvoltarea afacerilor și generarea locurilor de muncă era nevoie de un sprijin considerabil din partea Guvernului.

„Din păcate, parlamentarii PNL au votat cu ochii închişi bugetul făcut de PSD, refuzând să voteze amendamentele propuse de noi (conforme cu angajamentele electorale ale PNL) şi care ar fi trecut dacă parlamentarii PNL ar fi votat favorabil”, a concluzionat Orban.

Reamintim că Parlamentul a adoptat joi, 23 decembrie, bugetul de stat pentru anul 2022 și proiectul de buget al asigurărilor sociale.

Astfel, proiectul de lege al bugetului de stat a fost adoptat cu 294 de voturi „pentru” și 120 „împotrivă”. De asemenea, proiectul de lege privind bugetul asigurărilor sociale a fost adoptat cu 291 de voturi „pentru” și 119 „împotrivă”.

Dan Barna a anunțat că USR va ataca la Curtea Constituțională legea bugetului de stat. El a precizat că s-a adoptat un „buget al clientelismului, al pedepsirii românilor care nu au votat PSD sau PNL.”

Orban, cel trădat de PNL și nu invers

Articolul precedentDaniel Ghiță (PSD) spune că Arafat este „mai periculos ca pandemia”
Articolul următor„Haosul” deșeurilor din Hunedoara, recunoscut de primari. Refuză aplicarea legii
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.