Daniel Ghiță (PSD Ilfov), Facebook

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) Daniel Ghiță îl critică aspru pe șeful DSU Raed Arafat pentru măsurile adoptate pe timp de pandemie. El e de părere că secretarul de stat este „mai periculos decât pandemia” și a luat măsuri ce încalcă legea fundamentală a țării.

Mai mult, Daniel Ghiță spune că Arafat a devenit un „dictator” și că românii au ajuns să fie condiționați în tot ce fac pe baza unor decizii fără nicio legalitate.  (…) „Arafat recunoaște chiar el că nu se încurcă de Constituție când trebuie să dea ordine!”, a precizat deputatul PSD, relatează stiripersurse.ro.

Daniel Ghiță: „Cine omoară mai mulți oameni, pandemia sau Arafat?”

De asemenea, deputatul social-democrat e de părere că din cauza „ordinelor” dictate de Arafat, românii au ajuns să fie „omorâți prin privarea lor de tratamentul necesar în spitale.”

„Câte din ordinele care ne dictează viața din primăvara anului 2020 încoace, care ne refuză dreptul la spitalizare și tratament, care ne-au obligat să ne înmormântăm rudele dezbrăcate în saci negri de plastic, care au împărțit România în vaccinați și nevaccinați, au măcar aparență de legalitate? Câte sunt, de fapt, neconstituționale? Și cine l-a ales pe Arafat să devină dictatorul pandemiei, situat deasupra Constituției, deasupra Parlamentului, deasupra României?”, a mai spus Daniel Ghiță.

Totodată, el îl acuză pe șeful DSU că nu vrea să recunoască certificatul verde celor care au trecut prin boală.

„Toate statele din EU recunosc certificatul verde pentru trecerea prin boală! În România se emite certificat verde doar dacă ai anunțat DSP. Dacă ești asimptomatic, cum să anunți DSP? (…) Trecerea prin boala nu înseamnă imunizare?”, a mai precizat deputatul.

În încheierea mesajului său, Daniel Ghiță se întreabă cine este principalul vinovat pentru numărul mare de decese, din ultimele luni, din țara noastră. „Cine omoară mai mulți oameni, pandemia sau Arafat, până la urmă? Nihil Sine Deo”, a concluzionat Daniel Ghiță.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PSD a precizat că nu va vota certificatul verde.

„Anunț public pe această cale că voi vota împotriva certificatului verde și marți, pe 21 decembrie, și ori de câte ori se va mai încerca trecerea lui la vot”, a scris Daniel Ghiță pe contul său de socializare în urmă cu câteva zile.

Daniel Ghiță (PSD) vrea libertate, nu certificat verde

Articolul precedentPiedone nu e criminal, nu a omorât pe nimeni
Articolul următorLudovic Orban: „Parlamentarii PNL au votat cu ochii închişi bugetul făcut de PSD”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.