Daniel Ghiță (Facebook)

Deputatul PSD Daniel Ghiță a anunțat, joi, că va vota împotriva certificatului verde, documentul ce atestă vaccinarea, testarea negativă Covid sau trecerea prin boală, susținând că refuză „lanturile dictaturii sanitare”.

Proiectul de lege pregătit de ministrul Sănătăţii, social democratul Alexandru Rafila, prevede că vaccinaţii vor avea la dispoziţie 15 teste decontate de stat. Însă acestea nu se vor oferi fizic, ci sub forma unor vouchere în format electronic cu care angajatul se va putea adresa oricărui laborator, farmacii sau medicului de familie. Forma finală a acestui proiect va fi prezentată în ședința de guvern de vineri, urmând să fie dezbătută și votată pe 21 decembrie, o „bornă” a democrației din România.

„Pe 21 decembrie voi vota pentru libertate și împotriva certificatului verde! Am fost, sunt și voi fi împotriva certificatului verde, indiferent cum i se spune și sub ce formă este strecurat la vot. Anunț public pe această cale că voi vota împotriva certificatului verde și marți, pe 21 decembrie, și ori de câte ori se va mai încerca trecerea lui la vot”, a scris Daniel Ghiță pe contul său de socializare.

Mai mult, acesta susțină că românii trebuie să fie liberi să își aleagă tratamentul medical, „dacă ei consideră necesar și așa cum consideră”, „să fie liberi să meargă la muncă să își câștige pâine cea de toate zilele”.

De altfel, în opinia sa, deputatul consideră că „românii nu au scăpat de dictatură ca să fie aruncați cu forța într-o altă dictatură, pe 21 decembrie, cu 32 de ani mai târziu” și afirmă răspicat că este împotriva certificatului verde și al înrobirii românilor. „Acum 32 de ani, românii au strigat «Libertate!» Acum trebuie să strigăm din nou și să refuzăm lanțurile dictaturii sanitare”, concluzionează parlamentarul.

Deputatul s-a făcut remarcat prin contestarea pandemiei, susținând că nu știe de declararea acesteia în România, dra și prin faptul că nu respectă legislația în vigoare privind obligativitatea purtării măștii de protecție ăn spațiile publice închise. Iar în aer liber, la protestul din martie, din Piața Victoriei, s-a afișat cu aceasta purtată „pe-o ureche”.

Daniel Ghiță (PSD), băgat în „corzile” CNCD

Articolul precedentCioloș îi dă replica lui Marcel Ciolacu, după ce acesta i-a numărat „salariile”
Articolul următorBudăi, despre creșterea pensiilor. „Nu a fost o promisiune, ci a fost o lege care avea anumiți pași”