Daniel Ghiță (PSD), băgat în „corzile” CNCD

Un deputat USR PLUS face plângere împotriva lui Ghiță pentru declarații „incalificabile”

Deputatul PSD, Daniel Ghiță este din nou în atenția publicului, pentru un alt derapaj, care de data asta se poate lăsa și cu o amendă din partea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD). Concret, Daniel Ghiță a pus semnul de egalitate între tratamentul parlamentarilor social democrați și cel al evreilor în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Asta după ce Ghiță a fost subiectul mai multor filmări de prin Parlamentul României.

„Suntem ca evreii care aveau o bandă pe mână în timpul războiului, aşa sunt acum pesediştii, suntem jigniţi în permanenţă. Mă jignesc, spun lucruri, după care pun telefonul pe mine. Nu pot să le fac nimic. Aşa se întâmplă în permanenţă în Parlament, în loc să-şi vadă de treabă”, a declarat fostul luptător la postul B1 TV.

Plângere la CNCD

Deputatul USR PLUS, Filip  Havârneanu a anunțat că va face o plângere la CNCD împotriva lui Ghiță, considerând că declarația fostului luptător este incalificabilă.

„Cineva să îi explice deputatului PSD Daniel Ghiță că nu poți sări de la abecedar la cărți de istorie! Și să îi recomande un documentar sau măcar niște filme despre evrei și Al Doilea Război Mondial. Ca să înțeleagă de ce este criticat.

Dincolo de ironii, subiectul este unul extrem de serios, iar declarația lui Ghiță este incalificabilă. Să compari parlamentarii PSD cu evreii arată o crasă lipsă de înțelegere a uneia dintre cele mai tragice pagini de istorie. Să pui egal între critici, sau jigniri- așa cum le numește domnul de la PSD, și genocid este o lipsă de respect față de cei care au fost asupriți și și-au găsit sfârșitul în lagărele de exterminare”, a scris Filip Havârneanu, pe Facebook.

„Necunoașterea nu ne absolvă de vină”

„Deputatul PSD s-a plâns că eu și colegii mei l-am hărțuit pentru că l-am fotografiat sau filmat în timpul activității din Parlament. Adică atunci când dânsul dormea. E deranjat probabil că i-am stricat siesta.  Daniel Ghiță, ține mine: necunoașterea nu ne absolvă de vină!Anunț pe această cale că voi face o sesizare către Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării in acest caz.”,  a conchis deputatul URS PLUS.

Alianța USR PLUS, propunere pentru sancționarea celor care votează „la două mâini”

Articolul precedentÎncă doi doctori își pierd titlurile, pe motiv de plagiat: fostul șef al DGA și actualul președinte al AEP
Articolul următorPremierul Cîțu explică de ce l-a demis pe Octav Bjoza