Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis retragerea titlului de doctor pe motiv de plagiat în cazul chestorului principal de poliție (r) Cătălin Alexandru Ioniță, fost șef al Poliției Române și fost șef al Direcției Generale Anticorupție (DGA), și a lui Constantin-Florin Mitulețu-Buică, președintele Autorității Electorale Permanente (AEP).

Informația a apărut în Press One, într-un articol semnat de Emilia Șercan, potrivit căruia ambele hotărâri privind retragerea titlurilor academice au fost luate de Consiliul general al CNATDCU în data de 23 februarie. Publicarea acestora a avut loc ieri, 15 martie.

În cazul lui Cătălin Ioniță, decizia vine la doi ani și o lună după ce am dezvăluit, în exclusivitate pe PressOne, că teza de doctorat a acestuia este plagiată. Pentru Constantin-Florin Mitulețu-Buică lucrurile s-au mișcat mult mai repede: la doar patru luni după ce am scris că teza sa încalcă normele academice de realizare a unei lucrări științifice, CNATDCU a confirmat oficial plagiatul”, se arată în articol.

De menționat că fostul șef al DGA și-a susținut teza de doctorat în 2012 la Academia de Poliție, iar șeful AEP în 2017, la Universitatea Națională de Apărare „Carol I”.

Rămânem fără doctori, oameni buni! CNATDCU le-a retras titlurile de doctor pentru plagiat chestorului (r) Cătălin Ioniță, fost șef al Poliției Române și al DGA, pensionar la 44 de ani, și lui Constantin Mitulețu-Buică, șeful în exercițiu al Autorității Electorale Permanente.
Cu acești doi domni am atins un nou personal best: 14 doctori au fost lăsați de CNATDCU fără titlu până acum, desigur”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Articolul precedentMoțiunea împotriva lui Năsui, pe ordinea de zi a Senatului
Articolul următorDaniel Ghiță (PSD), băgat în „corzile” CNCD