Moțiunea împotriva lui Năsui, pe ordinea de zi a Senatului

„O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, dezbatere și vot în această după amiază

Senatul va dezbate și vota, marți, de la ora 16.00, moțiunea simplă  depusă de PSD împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.  Prin această moțiune, „O Românie în agonie, cu Năsui la Economie”, semnată de 41 de senatori social democrați, este solicitată demiterea imediată a ministrului Economiei.

„Dacă o putere străină ostilă şi-ar fi propus să destabilizeze economia naţională şi producţia românească, cea mai rapidă cale de a realiza acest obiectiv ar fi fost să îl pună pe Claudiu Năsui ministru al Economiei. Niciun fel de forţe oculte externe şi nici cele mai perfide planuri de subminare a unei economii naţionale nu ar fi reuşit, într-un an de zile, dezastrul produs de Claudiu Năsui în fruntea Ministerului Economiei, în doar 70 de zile”, se arată în moţiunea simplă depusă la Senat, săptămâna trecută.

Năsui – ministru penal, cu securiști în spatele său

Semnatarii moţiunii susţin că planurile ministrului Economiei vizează „blocarea programelor de stimulare şi susţinere a economiei şi firmelor româneşti”, „anulează acţiunile de susţinere a exporturilor româneşti” şi „vânzarea celor mai profitabile companii ale statului român”.

Senatorii PSD îl acuză pe ministrul Năsui, pe care îl consideră „un ministru penal”, că nu a redactat hotărârea de Guvern pentru organizarea instituţiei pe care o conduce, după desprinderea de Ministerul Energiei. Mai mult, aceștia susțin că cei care profită de pe urma prezenţei lui Claudiu Năsui la Ministerul Economiei sunt doar securiştii din spatele său şi firmele controlate de familia Năsui.

„Senatorii PSD solicită demiterea imediată a ministrului Economiei, Claudiu Năsui, cel care distruge economia României, prin sărăcirea ei cu 100 de milioane de euro în fiecare zi, prin blocarea investiţiilor şi care vrea să vândă economia României pe 2 lei, să omoare HoReCa şi să blocheze exporturile”, încheie senatorii PSD moţiunea simplă.

Liberalii îl susțin pe Năsui

În ședința Biroului Executiv Național al PNL, de luni, mai mulți lideri ai partidului și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu miniștrii USR PLUS. Astfel că direcția în care se va merge la dezbaterea, dar mai ales la votul de astăzi, a fost decisă prin vot.

 „Am mandatat senatorii să voteze împotriva moțiunii inițiate de PSD. A fost un vot împotriva acestei decizii. E democrație în partid. Am stabilit clar poziția politică, pe de altă parte noi susținem implementarea eficentă și rapidă a tuturor programelor pentru mediul de afaceri. Trebuie crescută viteza de evaluare și aprobare”, a declarat Ludovic Orban la finalul ședinței BEX.

Acesta este a doua moțiune simplă depusă de PSD împotriva unui ministru USR, după cea care l-a vizat pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. În 17 februarie a fost primul test al Guvernului Cîțu, moțiunea împotriva lui Voiculescu a fost respinsă cu 161 de voturi „împotrivă” și 140 „pentru”.

Cîțu are planuri politice. Ce funcție vizează în PNL

Articolul precedentANRP are un nou președinte
Articolul următorÎncă doi doctori își pierd titlurile, pe motiv de plagiat: fostul șef al DGA și actualul președinte al AEP