După criticile lansate zilele trecute de Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, la adresa premierului Florin Cîțu, aseară în Monitorul Oficial a apărut o ofrandă de pace. Guran era nemlțumit că premierul numește secretarii de stat prea lent, așa că problema a fost rezolvată: un membru al PNL Dâmbovița a fost pus șef peste Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților, numele acestuia fiind însă vehiculat de ceva timp.

Formalitatea a fost parafată oficial și Silviu Aurelian Grigorescu a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, prin decizia primului-ministru. Actul a fost publicat în Monitorul Oficial, în același timp cu un altul, privind eliberarea din funcția de președinte al ANRP a lui George Băeșu, care era pe post de ani buni.

Liberalul Silviu Aurelian Grigorescu a candidat la alegerile parlamentare dar nu a obținut un mandat, însă acum are totuși o funcție importantă, prin pixul lui Cîțu. Deși numirea a apărut aseară în Monitorul Oficial, Grigorescu și-a pus deja pe Facebook că e „Președinte, Secretar de Stat la Autoritatea Națională Pentru Restituirea Proprietăților”.

Cât despre fostul președinte al ANRP, George Băeșu, acesta a fost numit în funcție în 2012 de premierul de atunci Victor Ponta și a rezistat pe post… până ieri. Băeșu a fost jurnalist, subprefect, prefect, ba chiar deputat PSD în legislatura 2004 – 2008.

Articolul precedentRomânia a decis continuarea campaniei de vaccinare, inclusiv cu serul AstraZeneca
Articolul următorMoțiunea împotriva lui Năsui, pe ordinea de zi a Senatului