Facebook, Gabriela Firea

Fostul edil al Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat pe Nicușor Dan de pierderea finanțării, în valoare de 10 milioane de euro, pentru pistele de biciclete din București. Asta în timp ce acesta solicita înființarea unei piste chiar prin curtea Palatului Parlamentului.

„Ministrul Mediului a anunțat în urmă cu o săptămână că Bucureștiul pierde finanțarea pentru cele 4 trasee de piste pentru bicicliști. Cu 10 milioane de euro, se amenajau în Capitală peste 48 de kilometri de piste, atât de necesare pentru transportul alternativ și pentru reducerea poluării”, a scris Gabriela Firea pe contul său de Facebook.

De altfel, aceasta a ținut să sublinieze că în timpul mandatului său de primar general, proiectele pentru respectivele piste au fost concepute de la zero, documentațiile fiind realizate chiar de specialiștii din PMB.  Gabriela Firea a precizat că în urmă cu un an erau finalizate traseele Piața Victoriei – Pipera, Națiunile Unite – Grozăvești, Bd. Regina Elisabeta – Piața Eroilor, precum și ultima bucată din pista de pe Calea Victoriei. De asemenea, că urmau să fie începute lucrările la traseul Națiunile Unite – Piața Alba Iulia – Bd. Basarabia, iar pentru cea mai lungă pistă, de la Piața Victoriei la Mihai Bravu, era emisă chiar și autorizația de construire.

„Ce a făcut Nicuşor Dan? Nimic, a blocat totul! A uitat că a promis în campania electorală «un sistem adevărat de piste de biciclete în Capitală, cu ajutorul fondurilor europene». Mai mult, a anunţat clar că nu vor fi prea curând piste în oraş. În ultimul an, nu s-a mişcat un pai pentru a continua proiectele doar pentru că pistele erau amenajate de o companie municipală care trebuia neapărat să dispară. Nu s-a plătit un lei pentru lucrările realizate și din cauza asta se pierde finanțarea nerambursabilă”, mai scrie Firea. Fostul edil afirmă, de asemenea, că ideea de a „sparge” gardul de la Palatul Parlamentului pentru înființarea unei piste de bicicletă „ridică probleme serioase”.

Totodată, Gabriela Firea a subliniat că, în calitate de fost primar general, senator de București și președinte PSD București, va discuta cu ministrul Mediului, dar și cu toți consilierii social democrați „pentru a vedea dacă se poate găsi o soluție ca fondurile nerambursabile să nu fie pierdute”, a concluzionat Gabriela Firea, actualmente ministru al Familiei, Tineretului și Egalității de șanse.

Nicușor Dan, acuzații în privința bugetului Capitalei

Articolul precedentDorin Cocoș, vinovat pentru spălare de bani
Articolul următorSebastian Lăzăroiu, despre Rafila. „El e specialist în sănătate, nu dresor de furii colective”