Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a anunțat că a participat la o întâlnire constructivă cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, în marja reuniunii la nivel înalt a Alianței găzduită de Parlamentul României.

Liderul PSD a subliniat importanța relației pe care România o are cu Alianţa Nord-Atlantică.

Marcel Ciolacu: ”NATO are un rol primordial și fundamental”

Suntem un Aliat dedicat, fapt demonstrat și de alocarea a 2.5% din PIB pentru apărare. Din poziția mea, voi face tot ceea ce este necesar pentru a menține consensul pentru acest angajament euroatlantic”, a transmis Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a vorbit și despre războiul dus de Putin pe teritoriul Ucrainei, precizând că acest confilct a reconfirmat rolul primordial și fundamental al NATO pentru securitatea spațiului euroatlantic.

Liderul PSD: ”Sunt convins că deciziile luate în aceste zile vor demonstra unitatea Aliaților și vor reflecta, încă o dată, solida relație transatlantică”

În cadrul întâlnirii de astăzi, Ciolacu a subliniat și contribuția României la securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre.

Avem o viziune comună privind necesitatea implementării integrale a deciziilor luate cu ocazia Summitului de la Madrid, mai ales consolidarea posturii de apărare pe Flancul Estic. România se bucură de toate garanțiile de securitate pe care NATO le oferă, iar acesta este rezultatul eforturilor constante din ultimii 30 de ani”, a conclus liderul social-democrat.

Ieri, 28 noiembrie, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a mulţumit României, cu ocazia întâlnirii de la Bucureşti cu preşedintele Klaus Iohannis, pentru contribuțiile la misiunile Alianței Nord-Atlantice şi pentru suplimentarea bugetului alocat apărării.

Articolul precedentMilitarii de la Baza 95 Aeriană au participat la o campanie de donare de sânge
Articolul următorUn consilier local USR din Timișoara a demisionat, după ce a ridicat ilegal un bloc de locuinţe
Jurnalist full-time / Pesimist part-time