Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Președintele PSD a precizat că astăzi, 29 noiembrie, a avut o întâlnire cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația, Gordan Grlić Radman.

Primele discuții s-au axat pe aderarea țărilor la Spațiul Schengen

M-am bucurat să împărtășesc cu partenerii noștri croați aceeași viziune comună cu privire la necesitatea aderării în acest an a țărilor noastre la spațiul Schengen. Acest lucru ar reprezenta nu numai o recunoaștere a așteptărilor noastre legitime, ci și o contribuție directă și semnificativă la consolidarea competitivității pieței interne și la creșterea rezilienței Uniunii Europene”, a transmis Marcel Ciolacu.

Oficialii au discutat și despre aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Discuțiile au vizat și un alt obiectiv major de politică externă – aderarea la OCDE, un obiectiv susținut de întreaga clasă politică, precum și de societatea românească.

Acesta este următorul pas al evoluției noastre democratice, după ce am intrat în clubul select al Uniunii Europene și NATO”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu, despre întâlnirea cu ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația: ”Împărtășim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO”

Președintele Camerei Deputaților a ținut să-l felicite pe ministrul Afacerilor Externe și Europene al Republicii Croația pentru succesul primului Summit parlamentar al Platformei Crimeea.

Marcel Ciolacu a precizat că acesta a fost un ”eveniment important care a transmis un puternic mesaj de unitate, solidaritate și sprijin internațional pentru Ucraina”.

România și Croația se bucură de relații bilaterale foarte bune, iar întâlnirea de astăzi a reconfirmat că împărtășim viziuni similare asupra principalelor teme din cadrul UE și al NATO, precum și din plan regional și internațional”, a explicat liderul PSD.

Articolul precedentPrimarul Sectorului 6: ”Târgul de Crăciun West Side Christmas Market este un real succes”
Articolul următorDouă persoane au aruncat în aer un bancomat din stațiunea Mamaia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time