Sursă foto: Aida Szilagyi
Sursă foto: Aida Szilagyi

Aida Szilagyi, consilier local USR din Timișoara a luat decizia de a se retrage din Consiliul Local, după decizia judecătorilor care au stabilit că aceasta a ridicat ilegal un bloc de locuinţe, în locul extinderii unei case.

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat publicat pe pagina de Facebook USR Timiș.

Astăzi, 29 noiembrie, Aida Szilagyi a precizat că decizia este o alegere personală. În egală măsură, aceasta a explicat că acceptă decizia instanței.

Decizia vine după ce aceasta a fost dată în judecată de vecini pentru că a transformat o casă de locuit în bloc cu 9 apartamente. Vecinii consilierului local au câștigat în instanță și au dovedit că Szilagyi a încălcat legea

Aleg să mă retrag din Consiliul Local în urma deciziei finale a instanţei prin care sunt anulate autorizaţiile de construcţie emise pentru clădirea noastră, în anul 2008, respectiv 2017, fără alte implicaţii. Am intrat în politică pentru a-mi pune experienţa şi cunoştinţele în slujba comunităţii şi pentru a contribui la un oraş mai verde, ceea ce am şi făcut în aceşti doi ani de mandat. Aleg să las locul meu în Consiliul Local următorului coleg, fiindcă nu doresc ca disputele generate în urma deciziei instanţei, pe care o accept, să afecteze munca importantă pe care colegii mei o depun în Consiliul Local şi în administraţie. A fost o onoare pentru mine să slujesc comunităţii”, a transmis Aida Szilagyi.

Sentinţa este una definitivă și a fost dată ieri, 28 noiembrie

Potrivit judecătorilor dosarul vizează ridicarea ilegală a unui bloc în locul extinderii unei case unifamiliale.

În decizia finală a magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara se precizează faptul că persoanele reclamante vor achita suma de 5849.94 cheltuieli de judecată în recurs.

Respinge recursurile formulate de recurenţii-pârâţi Municipiul Timişoara, prin primar, primarul municipiului Timişoara, Szilagy Sorin Nicolae şi Szilagy Aida-Sorina, împotriva sentinţei civile nr. 534/14.06.2022, pronunţată în dosar nr. 2158/30/2018, de Tribunalul Timiş, în contradictoriu cu intimaţii-reclamanţi Pârvu Cosmin Alexandru şi Pârvu Mihaela Lavinia. Obligă recurenţii-pârâţi să plătească intimaţilor-reclamanţi suma de 5849.94 cheltuieli de judecată în recurs. Respinge cererea recurenţilor-pârâţi de acordare a cheltuielilor de judecată efectuate în recurs, că neîntemeiată. Definitivă. Pronunţată azi, 28.11.2022, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, se arată în decizia finală a magistraţilor de la Curtea de Apel Timişoara, care au menţinut sentinţa colegilor lor de la Tribunalul Timiş, dată în vară.

Într-o declarație de avere făcută publică în urmă cu 2 ani, se precizează că soții Szilagyi au 7 terenuri intravilane, 5 case şi un apartament în Olanda. La acestea se adaugă 3 autoturisme și peste 300.000 de euro.

Articolul precedentMarcel Ciolacu: ”În cei peste 30 de ani de democrație în România, susținerea NATO a fost o constantă”
Articolul următorFostul primar al Timișoarei: ”Rușine, cetățene german Fritz, căci domn nu pot să-ți spun!”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time