Captură Video

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a afirmat, la Profit TV, că atacurile pe care social democrații le-au lansat la adresa liberalilor, chiar din ziua în care uma să se voteze Cabinetul Ciucă, un guvern al alianței PNL-PSD-UDMR și minorități naționale, nu fac decât să pună sub o lumină proastră misiunea comună pe care au acceptat-o pentru a scoate România din criză. Mai mult, le-a transmis și câteva sfaturi celor care vor prelua portofoliile, cu adevărat, după această mini-vacanță: „să servească un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm”.

„Într-o notă mai relaxată, le-aş recomanda tuturor care merg la ministere, indiferent că sunt de la PNL, PSD, UDMR şi sunt nervoşi sau simt nevoia să facă declaraţii contondente, să servească un ceai de muşeţel şi să răspundă cu calm. Orgoliul personal şi misiunea de a gestiona guvernarea României nu au niciun punct comun”, a spus Alina Gorghiu, la Profit TV, citat de Realitatea Plus.

De altfel, senatoarea a subliniat faptul că pentru această coaliţie important este ca lucrurile să funcționeze, nu „că trebuie să ne iubim şi nici să ne criticăm”, mai mult, că „eficienţa acestei guvernări se va vedea. Nu putem evalua acum, la câteva zile, de la învestirea guvernului, dar în câteva luni această eficienţă a guvernării va trebui evaluată, şi sunt convinsă că nu vom beneficia de acele luni de miere în care lumea are răbdare cu guvernarea. A fost o situaţie complicată, avem o luptă de dus cu pandemia”, a mai precizat Alina Gorghiu.

De asemenea, vicepreședintele PNL a reamintit necesitatea privind „urgentarea votului pe certificatil verde”, în contextul în care vaccinarea a coborât sub 10.000 pe zi, dar mai ales, cu pericolul iminent al tulpinii Omicron, ce a devenit prezentă și în Europa. „Nu cred că ne putem permite să nu rezolvăm această problemă până va veni noul val. Controversele şi disputele publice vor trebui ţinute la nivelul coaliţie pentru că imaginea coaliţie ca conta foarte mult”, a mai arătat senatoarea PNL, aceasta precizând că o altă prioritate importantă a noului guvern este construirea bugetului pentriu anul 2022.

„Sper să fie gata până la finalul lunii decembrie, ca parlamentar al acestei coaliţii. Ar fi un gest de mare responsabilitate pentru Guvernul Ciucă să lucreze şi Parlamentul să vină cu votul până la finalul anului. Toţi din Guvern ar trebui să se concentreze pe aceste lucruri”, a mai precizat Alina Gorghiu.

Ciolacu: „PSD este cel mai responsabil și mai stabil partid din România”

Articolul precedentSupercom SA a pierdut procesul cu Garda de Mediu Hunedoara și trebuie să plătească amenzile pentru ilegalitățile de la „deponeul” Bârcea Mare
Articolul următorJurma: „Omicron a înlocuit Delta mult mai repede decât Delta a înlocuit Alpha”